Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2024 06:54

Tesla втратила першість на ринку електрокарів

Tesla втратила першість на ринку електрокарів
Tesla втратила першість на світовому ринку електромобілів. Фото: pixabay.com

Китайський виробник BYD (Build Your Dreams, "Побудуй свої мрії") обігнав Tesla за сумарними обсягами продажів електромобілів.

Водночас Tesla досі має рекордні продажі електромобілів, повідомляє DW.

"Китайський виробник автомобілів з електроприводом BYD випередив Tesla за обсягами продажу електромобілів у 2023 році та претендує на довгострокову першість. BYD випередив Tesla з продажу в останні три місяці 2023 року, ставши новим лідером світового ринку, незважаючи на рекордні продажі Tesla у 4-му кварталі. BYD має всі шанси закріпитися на першому місці у 2024 році та стати довгостроковим лідером ринку електромобілів", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск назвав Путіна "непоганим мужиком" і хоче російський паспорт

BYD випускає як електромобілі, так і гібриди.

У четвертому кварталі 2023 року Tesla поставила рекорд, продавши 484507 електромобілів по всьому світу. Однак китайська компанія BYD продала за той же період 526 409 електромобілів та понад 400 тис. плагін-гібридів, що дозволило їй посісти перше місце серед найбільших виробників електромобілів.

BYD наприкінці минулого року вийшла на перше місце серед найбільших виробників електромобілів. У Tesla темпи зростання продажів становили минулого року 38%. Цьогоріч компанія планує продати 2,2 млн. електромобілів, що означало б уповільнення річного зростання до 22%. Водночас у BYD сумарний збут зріс на 62%.

Tesla і BYD конкурують на ринку в Китаї. Щоб утримати позиції, Tesla знизила ціни на свої електромобілі на початку 2023 року завдяки високій прибутковості свого бізнесу. Це знизило прибутковість Tesla, але збільшило виторг і викликало зростання курсу акцій. В результаті Tesla досягла великих успіхів у 2023 році.

Tesla відкликає понад 2 млн автомобілів через несправність автопілота.

Це найбільше відкликання в історії автовиробника, повідомляє Bloomberg. Компанія Ілона Маска повинна усунути несправність. Це стосується майже кожної Tesla, проданої в США з моменту запуску функції автопілота в 2015 році.

Зараз ви читаєте новину «Tesla втратила першість на ринку електрокарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути