четвер, 08 лютого 2018 08:11

Tesla Model X першим з електромобілів перетнув пустелю Сахара
7

Електрокросовер Tesla Model X став першим у світі електромобілем, що перетнув пустелю Сахара. Маршрут ралі проходив з Будапешта в Бамако, столиці Малі.

В цілому тривалість заїзду склала 16 днів.
Фото: itc
В цілому тривалість заїзду склала 16 днів.
В цілому тривалість заїзду склала 16 днів.
В цілому тривалість заїзду склала 16 днів.
В цілому тривалість заїзду склала 16 днів.

Електромобілі Tesla колись уже виїжджали в пустелю. В кінці минулого року клуб любителів електромобілів Tesla в Саудівській Аравії опублікував відео дріфту Model X в Аравійській пустелі. При цьому досі електромобілі не долали значних відстаней по пустелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії зможуть купувати автоцивілку онлайн

В цілому тривалість заїзду становила 16 днів. За цей час хорватська команда на Tesla Model X подолала 8,6 тис. км. Скільки саме кілометрів з цієї відстані припали на Сахару, не уточнюється. Ця найбільша жарка пустеля на Землі простягається на 4,8 тис. км із заходу на схід і до 1,2 тис. км - з півночі на південь.

Під час переїзду для зарядки акумуляторів електромобіля водії користувалися рідкісними зарядними станціями, а при їх відсутності і при неможливості підключитися до звичайної електромережі - електрикою від генератора, який був встановлений в технічній машині, що супроводжувала Model X.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дай дорогу дурневі: як автомобілі "влітають" у зупинки

Кросовер Model X був вперше представлений американською компанією Tesla в 2015 році. Сьогодні такі електромобілі випускаються в трьох версіях: P75, P100 і P100D. Дальність їх ходу на одній зарядці акумуляторів становить 380, 470 і 460 км відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Tesla Model X першим з електромобілів перетнув пустелю Сахара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути