Ексклюзиви
субота, 20 жовтня 2018 07:25

Світлофори непотрібні - у Ford працюють над новою технологією

У Ford працюють над технологією, що зробить непотрібними світлофори.

Допомогти у цьому має безперервна комунікація між автомобілями, повідомили в компанії.

Інженерів компанії надихнула поведінка пішоходів на багатолюдних вулицях, які можуть прискорювати або уповільнювати свій рух, щоб не зіштовхнутися з іншими. При цьому вони майже ніколи повністю не зупиняються.

  Ford зробить непотрібними світлофори. Фото:  Ford
Ford зробить непотрібними світлофори. Фото: Ford

Технологію Intersection Priority Management - керування пріоритетами на перехрестях розроблено для допомоги водіям проїжджати перехрестя без зупинок. Це прискорить середню швидкість трафіку і підвищить безпеку й ефективність руху. Демонстрація роботи технології відбулася цього тижня на вулицях англійського Мілтон-Кейнса у межах фінансованої урядом програми Autodrive.

"У багатьох водіїв перехрестя і світлофори часто викликають дратівливість і нервозність. Наша технологія підключених автомобілів дозволяє уявити світ, де автомобілі знають про маневри один одного і розуміють, що їх оточує. Це дозволяє налагодити розумну взаємодію на дорогах, у тому числі на перехрестях", - говорить Крістіан Ресс, керівник розробки технологій допомоги водієві в європейському Центрі досліджень і передових розробок Ford.

  Ford зробить непотрібними світлофори. Фото:  Ford
Ford зробить непотрібними світлофори. Фото: Ford

Щороку водії у середньому витрачають два дні на простоювання біля світлофорів. Перехрестя також є причиною до 60% дорожньо-транспортних пригод. Крім економії часу проїзд перехресть без зупинок дозволить заощадити паливо, що витрачається на розгін автомобіля після зупинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший в історії - автомобіль Ford подолав небезпечне випробування

IPM використовує зв'язок між автомобілями для координації з іншими транспортними засобами, які перебувають близько один від одного. Пропонує оптимальну для проїзду перехрестя швидкість, що дозволить автомобілям безпечно роз'їжджатися.

Експериментальні автомобілі обладнали системами зв'язку V2V, які передавали місце перебування транспортних засобів, напрямок руху та швидкість. Бортові системи IPM можуть визначити наближення до перехрестя і траєкторію інших машин, що наближаються до нього. На підставі цих даних технологія пропонує оптимальну швидкість для кожного.

Під час випробувань за кермом авто були люди. Передбачають, що технологія зможуть використовувати на автономних транспортних засобах.

Ford вироблятиме електричні фургони для Deutsche Post. Випуск фургонів з електричним приводом і живленням від акумуляторних батарей здійснюватимуть на заводі Ford у Кельні. StreetScooter WORK XL створений на основі Ford Transit, найпопулярнішого комерційного автомобіля в Європі та Росії. Шасі Ford Transi оснащується електричною силовою установкою, батареєю і кузовом, виготовленим за специфікаціями StreetScooter.

Зараз ви читаєте новину «Світлофори непотрібні - у Ford працюють над новою технологією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути