четвер, 15 червня 2017 10:36

Швидкість руху авто в містах зменшать до 50 км/год

Швидкість руху авто в містах зменшать до 50 км/год
Зменшення швидкості лише на 10 км/год збільшує шанс на виживання пішоходів, яких можуть збити, на 90% - впевнені в Укравтодорі Фото: kyiv.depo.ua

В Україні хочуть заборонити водіям їздити містом зі швидкістю понад 50 км/год.

З такою ініціативою виступив на засіданні уряду керівник Держагентства автодоріг Славомір Новак, повідомляє Erve.ua.

"Ми можемо такі соціальні кампанії зробити, пояснити, що зменшення швидкості лише на 10 км/год збільшує шанс на виживання пішоходів, яких можуть збити, на 90 процентов. Це дуже важливо", - сказав Новак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досвідченим водіям дозволять випити пляшку пива за кермом

В Укравтодорі вважають, що хороші, відремонтовані дороги спонукають водіїв збільшувати швидкість. Тому обмеження швидкісного режиму і збільшення штрафів за порушення - першочергові дії для вирішення цієї проблеми.

"Європейський досвід свідчить, що нові дороги спричиняють різке зростання кількості ДТП. Тому настає час, коли потрібно говорити про збільшення штрафів за перевищення швидкості та про необхідність її зменшити. Це нормальний європейський стандарт, коли у містах є 50 кілометрів", - сказав Новак.

Зараз автомобілісти можуть пересуватися містом зі швидкістю 60 км/год.

З наступного тижня запровадять нові екзаменаційні білети з правил дорожнього руху. Перелік з 20 запитань формуватиметься автоматично системою у випадковому порядку. Запитання формуватимуться відповідно до категорій водійських посвідчень.

Зараз ви читаєте новину «Швидкість руху авто в містах зменшать до 50 км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути