вівторок, 28 травня 2013 09:44

Шведський тюнер зібрав автомобіль-"зомбі" з деталей зі звалища

Шведська тюнер і автомобільний ентузіаст Хенріс Ларссон побудував у власному ательє Larsson Customizing черговий хот-род. Правда, інгредієнти для нього використовував незвичайні - старовинне купе Volvo Amazon отримало восьмициліндровий двигун Hemi від гоночного боліда.

Жахливий проект Volvo Hemizon вже називають "зомбі": кузов для нього був знайдений Ларссоном на звалищі і практично відроджений з мертвих. Модель Amazon випускалася шведським автомобільним концерном в 60-х роках минулого століття і набула широкого поширення, тому нічого дивного немає в тому, що одна з машин була відправлена ??в утиль.

Двигун, який отримав Hemizon, міг опинитися там же - тюнер викупив його у колеги, який розбирав свій гоночний болід. V8 Hemi об'ємом близько 5, 5 літрів навіть старше, ніж кузов - в перший раз його зібрали ще в 1954 році. У процесі імплантації в шведський кузов американський мотор доповнили двома карбюраторами Edelbrock і системою наддуву від GMC. У підсумку літній двигун розвиває близько 500 к.с. Загрегатований він з триступінчатим "автоматом" GM.

Хот-род забезпечили дивно тонкими передніми колесами в стилі дрегстеров 60-х років і цілком сучасними величезними сликами Hoosier на задній осі. У задній підвісці застосований міст від однієї з моделей Chrysler тих же часів. Відносно невисока потужність мотора компенсована повною відсутністю інтер'єру. Цікаво, що творець Hemizon свідомо не став відновлювати деякі проржавілі ділянки кузова, порахувавши, що це надає проекту додатковий шарм. Логічною крапкою проекту став явно старовинне кермо, походження якого не уточнюється.

Зараз ви читаєте новину «Шведський тюнер зібрав автомобіль-"зомбі" з деталей зі звалища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути