четвер, 13 жовтня 2016 11:44

Suzuki та Toyota домовились про співпрацю

Suzuki та Toyota домовились про співпрацю
hkol.cz

Японські компанії Suzuki та Toyota співпрацюватимуть над автомобільними системами безпеки, IT, та "зеленими" технологіями.

Йдеться не про злиття або викупу частини акцій один одного. Крім цього, компанії запросили інші бренди приєднатися до них, повідомляє motor.

Фірми не розголосили ніякої детальної інформації про співпрацю. У Suzuki лише вказали, що компанія відчуває зростаюче почуття невпевненості щодо нових передових технологій і відставання у сфері власних розробок.

Toyota, у свою чергу, побоюється, що може відставати від конкурентів в Північній Америці і Європі, якщо йдеться взаємовигідну співпрацю з іншими виробниками і стандартизації технологій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Maserati випустить власний електромобіль через 3 роки

Toyota вже працює разом з BMW над спільним спорткаром, а у Suzuki був невдалий досвід співпраці з Volkswagen, коли японці розірвали угоду і були змушені викупити у німців свої акції майже за $4 млрд.

Крім того, в середині року Suzuki зізналася в маніпуляції даними про витрату палива. До цього схожу заяву зробило Mitsubishi Motors. В результаті скандалу акції Mitsubishi впали на 43,4%, після чого 34-відсотковий пакет цінних паперів компанії викупив Nissan.

Нагадаємо, на платформі Porsche Panamera використовують для створення відразу декількох моделей. Серед них буде машина від Bentley.

Зараз ви читаєте новину «Suzuki та Toyota домовились про співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути