вівторок, 02 квітня 2019 12:04

Існує одне правило - як не отримати штраф за неправильне паркування

Існує одне правило - як не отримати штраф за неправильне паркування
Водій отримає штраф, якщо інспектор поліції доведе, що автомобіль знаходиться на стоянці більше 5 хв Фото:Кременчуг Тудей

Водій отримає штраф, якщо інспектор поліції доведе, що автомобіль знаходиться на стоянці більше 5 хв.

255 грн штрафу заплатить автомобіліст, якщо порушить правила паркування. Коли таке порушення загрожує безпеці руху або перешкоджає йому, ромір штрафу становитиме 510 грн, йдеться у Правилах дорожнього руху.

Стоянка – це припинення руху автомобіля на час, більший ніж 5 хвилин, з причин, не пов'язаних з посадкою або висадкою пасажирів, завантаженням або розвантаженням вантажу, написано в ПДР..

Тому, перед тим, як виписати штраф, інспектор повинен зробити на службовий відеореєстратор безперервний відеозапис такої стоянки, тривалість якого не може бути меншим за 5 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернулися - автобуси окупантів знову продають в Україні

Однак на практиці поліцейські цих вимог не дотримуються. Вони долучають до постанови фото з місця події або коротке відео. Такі відео не доводять, що автомобіль припинив рух більш, ніж на 5 хв. Сама постанова не може бути доказом порушення правил стоянки.

Як результат суд скасовує такий штраф через не доведення інспектором саме факту Стоянки тривалістю не менше як 5 хв, як це передбачено Правилами дорожнього рух, повідомляє Дорожний Адвокат.

Якщо працівник Патрульної поліції виписав штраф за порушення Правил дорожнього руху, то термін сплати штрафу – 15 днів з дня порушення. Якщо не сплатити штраф за цей період, він подвоюється та стягується Виконавчою службою. Вона має право накласти арешт на автомобіль, нерухомість тощо.

Зараз ви читаєте новину «Існує одне правило - як не отримати штраф за неправильне паркування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути