понеділок, 26 березня 2018 11:28

Створили технологію використання дощової води в склоомивачі


Американська компанія Ford створила технологію збирання дощової води та її повторного використання в склоомивачі. Тестовим автомобілем стала модель Focus RS.

Ідея створення належить 11-річному Деніелу Крону і його 9-річній сестрі Ларі з німецького міста Юліх, повідомляють Gazeta.ua" в прес-службі компанії Ford.

"Торік влітку на автомобілі батька ми потрапили під дощ. Вода була всюди, крім бачка склоомивача. Батько не зміг очистити лобове скло", - розказує Деніел.

Діти створили технологію з підручних матеріалів. За свій винахід отримали перший приз на локальному науковому конкурсі.

"Ми не могли повірити, що ніхто до нас про це не подумав. Щоб втілитиї ідею на практиці, ми розібрали нашу іграшкову пожежну машину. Встановили насос на масштабну модель автомобіля, яку помістили в акваріум. Крім того, додали систему фільтрації. Потрібно, щоб вода, яка збирається, була чистою. Усе працювало чудово", - каже Лара Крон.

Автор: прес-служба Ford
   Деніел і Лара Крон.
Деніел і Лара Крон.

Інженери компанії Ford відділу з обладнання для кузова доопрацювали технологію. Гумові трубки з'єднали нижню частину лобового скла з бачком для склоочисника. Завдяки цьому збирається вода. Для цього достатньо 5 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ford установить "розумні" лавки з інтернетом

Крім того, у компанії працюють над проектом On-the-Go H2О. Він передбачає збирання і фільтрацію води, яка утворюється під час роботи кліматичної установки автомобіля. Вода за допомогою насоса надходить до салону. Там встановлюють водопровідний кран.

У компанії кажуть, що у Європі щорічно цей винахід може заощадити до 6 млрд л води. Кожен власник легкового автомобіля використовує за рік близько 20 л води для очищення лобового скла.

Працівники американської компанія Ford, які працюють на складальному конвеєрі, використовують костюми-екзоскелети. Костюми дозволяють працівникам підіймати і переміщувати важкі елементи. Такий "одяг" підтримує плечі і спину користувачів. Екзоскелет переносить навантаження на стегна, зменшуючи ймовірність травмування на робочому місці.

Зараз ви читаєте новину «Створили технологію використання дощової води в склоомивачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути