вівторок, 23 серпня 2016 13:19

Страхові компанії почали краще працювати у другому кварталі

Моторно-транспорте (страхове) бюро оприлюднило оцінку діяльності страхових компаній.

Бюро дає загальну оцінку за якість врегулювання та рівень скарг від потерпілих та страхувальників, розповів Володимир Шевченко, гендиректор МТСБУ .

"53 компанії отримали зелений індикатор, 3 страхові компанії мають жовтий індикатор. У першому кварталі жовтий індикатор мали 6 страховиків. За те, як страховики врегульовували страхові випадки, бюро дало 34-ом компаніям зелені індикатори, 19-ом - жовті та 3-ом - червоні. У попередньому кварталі 20 жовтих і 3 червоних індикатори", - каже Gazeta.ua Володимир Шевченко.

За показником "скарги від потерпілих" - 46 страховиків отримали зелений індикатор, 5 - жовтий, 5 - червоний. У попередньому звітному періоді було 8 жовтих індикаторів та 6 червоних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моторно транспортне бюро назвало проблемні страхові компанії

"Показники більшості страховиків покращились, але майже 40 відсотків страхових компаній мають проблеми з врегулюванням. Одним із шляхів вирішення цієї проблеми стане впровадження прямого врегулювання, що дозволить потерпілому отримувати страхове відшкодування не у компанії винуватця в ДТП, а у тій компанії, де він придбав поліс обов'язкового страхування. Такий шлях врегулюванн на розгляді Антимонопольного комітету", - додав Володимир Шевченко.

МТСБУ оцінює роботу страховиків за власною методикою за 3-бальною шкалою: зелений колір — добре; жовтий колір — задовільно; червоний колір — незадовільно; чорним кольором позначають оцінки страховиків, які не надали дозвіл на оприлюднення своїх оцінок.

 
 
 

 

Нагадаємо, вже 17 страховий компаній напряму виплачуватимуть збитки із "автоцивілки".

Зараз ви читаєте новину «Страхові компанії почали краще працювати у другому кварталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути