пʼятниця, 18 вересня 2020 13:31

Штрафи за перевищення швидкості можуть зрости

Штрафи за перевищення швидкості можуть зрости
Збільшать штрафи для водіїв за перевищення швидкості. Фото: Волинь 24

Законопроєкт №2695 ініціює підвищення штрафів для водіїв за перевищення швидкості. Про це повідомив 8 вересня заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в прямому ефірі телеканалу НАШ.

Зокрема, у поліцейських машинах незабаром встановлюватимуть прилади фіксації швидкості руху, наголосив політик.

"Завданням міністерства є не штрафування водіїв, а зробити так, щоб вони зменшували швидкість", - каже заступник голови МВС.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №2695 у першому читанні. Він передбачає збільшення вшестеро штрафів за перевищення швидкості на 50 км/год. Замість 510 грн - 3400.

"Це великий законопроєкт. До другого читання в нього внесуть масу істотних поравок.
Зараз необхідно побачити порівняльну таблицю з пропозиціями, які надійшли до другого читання. Але пропозиції - це лише пропозиції. Потім треба дочекатися рішення комітету. І вже тоді ми зрозуміємо, що отримаємо на виході. Це може бути принципово інший законопроєкт", - розповідає Gazeta.ua правозахисник Володимир Караваєв, 60 років.

На українців очікуватимуть й інші нововведення. Зокрема, збільшуватимуть штрафи для пішоходів.

"Зараз мінімальний штраф для пішоходів - 51 гривня. В Україні пішоходи не зобов'язані носити при собі документи. Це свого роду механізм. Для того щоб оштрафувати пішохода, необхідно встановити його особу. Поліцейські витрачають багато часу на це, а для бюджету такі низькі штрафи не мають користі", - говорить Караваєв.

Найближчим часом штрафи залишаться на колишньому рівні, поки депутати не ухвалять остаточного рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пропонують реєструвати автомобілі за новими правилами

До кінця 2020 року на автострадах планують встановити 220 камер автоматичної фото- та відеофіксації порушень ПДР. Наступного року в МВС планують закупити ще близько 250 камер. Усі пристрої встановлять на аварійно найнебезпечніших, швидкісних ділянках руху.

Зараз ви читаєте новину «Штрафи за перевищення швидкості можуть зрости». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути