середа, 11 грудня 2013 17:47

Штраф за керування автомобілем у нетверезому стані збільшили у чотири рази

Штраф за керування автомобілем у нетверезому стані збільшили у чотири рази
Президент України підписав закон №693-VII ПРО внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, прийнятий в листопаді.

Законопроект, автором якого є регіонал Володимир Олійник, збільшує розміри штрафів за 130-ї статті Кодексу України про адміністративні правопорушення в чотири рази. Тепер управління автомобілем в стані алкогольного сп'яніння, передача керування п'яному особі, а також відмова від проходження огляду загрожує штрафом від 3400 до 5950 гривень.

Замість штрафу нетверезі водії можуть позбутися прав на термін від одного до двох років, або просидіти у в'язниці 7-10 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Силовики автобусами перекрили всі під'їзди до Майдану Незалежності

Повторне порушення статті Кпап вже не передбачає штрафів, а відразу загрожує позбавленням прав до трьох років з вилученням автомобіля або адміністративним арештом на 15 діб.

В теорії збільшення штрафів позитивно вплине на безпеку дорожнього руху. На практиці, як вважають багато автомобілістів, збільшиться розмір хабарів.

Відзначимо, що даний закон вступає в силу на наступний день після опублікування. КуПап з урахуванням нововведень закону №693 йде в редакції від 30 грудня 2013 року. По всій імовірності, нові штрафи українці будуть платити після новорічних свят.

Зараз ви читаєте новину «Штраф за керування автомобілем у нетверезому стані збільшили у чотири рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути