понеділок, 05 грудня 2016 15:24

Стало відомо, чим здивує Skoda Kodiaq
5

Skoda випустила свій перший спортивно-утилітарний автомобіль - Kodiaq. Його назва співзвучна з англійським - Kodiak - так звуть найбільших у світі ведмедів, котрі живуть на Алясці.

Автомобіль розроблений на базі модульної платформи MQB концерну Volkswagen. Габарити автівки: 4,7 м завдовжки, 1,9 м - завширшки і 1,7 м - заввишки. Він розрахований на 5 місць, але виробники пропонують 7-місну комплектацію - вперше в історії чеської марки. Багажник має обсяг від 720 л до 2 065 л (зі складеними задніми сидіннями), пише "Автоцентр".

Автор: https://www.autocentre.ua/news/novinka/kodiaq-a-ne-kodiak-i-drugie-interesnye-fakty-o-novom-vnedorozhnike-skoda-313394.html
 

Двигуни.

У моторній лінійці передбачені три турбобензинових двигуни потужністю 125, 150 і 180 к. с. і два турбодизельних - по 150 і 190 к. с. Об'єм двигуна - 1,4 і 2 л для бензомоторів і 2-літрові дизельні. Оснащений 6- і 7-ступеневими коробками передач. Має повний або передній привід.

У додатковій комплектації доступна нова функція - "розумна" підвіска. Вона має електронно керовані амортизатори. Це дозволяє змінювати висоту підвіски відповідно до обраного режиму їзди.

У базовій комплектації Kodiaq обладнаний системою контролю дистанції Front Assist з автоматичною функцією гальмування City Emergency Brake. Вона за допомогою радара відстежує небезпечні ситуації, пов'язані з іншими транспортними засобами або об'єктами перед автомобілем. Може призупинятись або екстрено гальмувати

Також кросовер оснащений асистентом руху у пробках. Він утримує швидкість і самостійно гальмує. Крім того, може автоматично тримати автомобіль на смузі на швидкості до 65 км/год.

Автор: https://www.autocentre.ua/news/novinka/kodiaq-a-ne-kodiak-i-drugie-interesnye-fakty-o-novom-vnedorozhnike-skoda-313394.html
 

Системи захисту і попередження.

В Skoda Kodiaq доступна функція превентивного захисту пішоходів. Вона доповнює систему Front Assist, зменшуючи або виключаючи наслідки зіткнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Kia завезе в Україну гібридний кросовер

Система попередження в Kodiaq - Driver Alert - розпізнає, коли водій втомлюється і пропонує йому зупинитися.

Ще одна опція захисту в авто - захист кромок дверей. При їх відкритті пружина виштовхує захисну накладку, яка не допускає пошкодження країв дверей на парковках. Машина обладнана системою камер - в режимі реального часу ця система показує водієві на моніторі вигляд автомобіля зверху і горизонтальну 180-градусну панораму від передньої до задньої його частин.

Автор: https://www.autocentre.ua/news/novinka/kodiaq-a-ne-kodiak-i-drugie-interesnye-fakty-o-novom-vnedorozhnike-skoda-313394.html
 

Керування зі смартфону.

Skoda Kodiaq пропонує також новий додаток Skoda Connect App. Смартфон може подати сигнал власнику, що його автомобіль, керований третьою особою, переміщається в неузгоджену режимі - занадто швидко пересувається або виїхав за межі встановленої зони. Використовуючи додаток, можна просто з дому відрегулювати маршрут руху в навігаційній системі кросовера.

Автор: https://www.autocentre.ua/news/novinka/kodiaq-a-ne-kodiak-i-drugie-interesnye-fakty-o-novom-vnedorozhnike-skoda-313394.html
 

Цікаво.

У дверних картах розробники встановили парасольки.

До нових функцій належить і система посилення голосу In-Car-Communication. Завдяки штатним динамікам вона полегшує спілкування між водієм і пасажирами під час руху.

В українських дилерів Kodiaq з'явиться у березні 2017-го.

Німці оголосили про випуск нового позашляховика Opel - Grandland X. Він стане найближчим конкурентом Skoda Kodiaq.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чим здивує Skoda Kodiaq». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути