пʼятниця, 16 грудня 2016 14:47

Створили надпотужного конкурента Tesla
6

Американська автокомпанія Lucid Motors презентувала свій перший електричний седан - Lucid Air. Автомобіль вважають прямим конкурентом електромобіля Tesla Model S як в дизайні, так і в продуктивності, передає motor.ru.

Потужність седана - 1 000 к. с. Батареї на 100 кВт/год. встановлені в підлозі. Дизайн машин створив Дерек Дженкінс, колишній шеф-дизайнер Volkswagen і Mazda.

Виробники наголошують, що електромобіль стартує до "американської сотні" (96км/год) за недосяжні навіть для Tesla 2,5 с. Максимальна швидкість Lucid Air становитиме 315 км/год.

Запас ходу - 643 км на одній зарядці. Це більше, ніж заявлено для Model S (506 км). Ймовірно, Air продаватимуть із функцією автономного режиму.

За своїми розмірами електрокар Lucid значно менший за конкуруючі люксові седани - Mercedes-Benz S-Class і BMW 7 Series. Новинка, також як і Tesla Model S, має довгий 5-дверний кузов і такі ж висувні ручки дверей. Салон 4-місний, з широким центральним тунелем під всю довжину. Достатньо вільного простору забезпечили вбудовані в днище машини акумулятори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали втричі більше купувати електрокарів

Перед водієм розташований широченний дисплей із приладами найважливішою інформацією, проте на відміну від Tesla, планшет може ховатися в надра передньої панелі. У задніх пасажирів є окремі планшети на ніжках, до того ж у перевернутому вигляді. Їх можна використовувати як столики. Lucid Air оснащений додатком, який використовує систему голосового управління для керування функціоналом автівки.

Компанія почне продажі новинки в кінці 2018-го, а вартість електрокару становитиме від $100 000 до $160 000. Згодом обіцяють доступнішу електричну модель, яка коштуватиме близько $65 000.

Виробник почав приймати передоплату в $2500 - ця сума перевершила педоплату Tesla - там збирали по $1000.

Компанія Lucid Motors готова вкласти $700 млн у будівництво автозаводу з випуску електромобілів. 2018-го це підприємство повинно випустити 250 екземплярів Lucid Air. До 2022 року планують вивести лінії на повну потужність.

Зараз ви читаєте новину «Створили надпотужного конкурента Tesla». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути