четвер, 15 грудня 2016 16:54

Google створить автопілот

Google створить автопілот

Google планує впровадити системи автопілота в різні транспортні сфери. Для цього компанія виділила проект із розробки технологій автономного водіння в дочірню компанію Waymo.

Перед цим Google згорнув роботу над власним автомобілем, вважаючи ідею недоцільною. І не випускатиме автомобілі-безпілотники. Замість цього в компанії вирішили співпрацювати з великими автовиробниками й будувати безпілотники на базі існуючих машин, розповів глава фірми Джон Крафчік, передає autoconsulting.com.

Назва фірми Waymo походить від фрази "way forward in mobility" ("крок вперед в мобільності"). Організація продовжить займатися системами автопілота, використовуючи наявні напрацювання Google. І зосередиться на застосуванні технологій не лише в звичайних автомобілях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google створив "цифрові книги", які неможливо надрукувати на папері

"Ми бачимо, що наші технології корисні в особистих машинах, вантажоперевезеннях або вирішенні проблем із громадським транспортом. У довгостроковій перспективі, технології автономного водіння можуть виявитися корисними в сферах, які світу ще належить освоїти. І створити багато нових видів послуг і робочих місць", - прокоментував запуск Waymo Джон Крафчік.

Google працює над автопілотами протягом семи років. 2013-го фірма почала переговори про співпрацю з альянсом Fiat Chrysler Automobiles. А 2016-го було досягнуто згоди про спільну роботу над технологіями автономного водіння. В рамках договору буде випущений мінівен Chrysler Pacifica з експериментальним автопілотом "Гугла".

Зараз ви читаєте новину «Google створить автопілот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути