пʼятниця, 27 листопада 2020 08:03

Скільки "зелених" номерів отримали українські власники електрокарів

Скільки "зелених" номерів отримали українські власники електрокарів
За даними відомства, виготовлення номерних знаків здійснюється протягом 7 календарних днів з моменту отримання заводом заявки на партію. Фото: pixabay.com

В Україні видали 1740 спеціальних номерних знаків із зеленими символами для електромобілів.

Про це повідомив Головний сервісний центр МВС, передає "Радіо Свобода".

"Станом на 24 листопада 2020 року видано 1740 номерних знаків для транспортних засобів, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння. Вартість послуги реєстрації/перереєстрації колісних транспортних засобів становить для транспортних засобів усіх категорій вітчизняного виробництва та країн СНД - 152,63 грн, для транспортних засобів усіх категорій іноземного виробництва - 190,15 грн, за виключенням вартості бланків і номерних знаків", - повідомили у МВС.

За даними відомства, виготовлення номерних знаків здійснюється протягом 7 календарних днів з моменту отримання заводом заявки на партію товару в кількості не більше ніж 25 тис. одиниць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які електрокари найчастіше купують українці

На початку жовтня сервісні центри Міністерства внутрішніх справ почали видавати власникам електрокарів спеціальні номерні знаки. Напис на них наносять зеленим кольором. Від звичайних номерів нові знаки відрізняються тим, що вперше в Україні на державних номерах використовують символи зеленого кольору. При цьому є літери як кириличної абетки, так і латинської. Власники електротранспорту відтепер можуть паркуватися на спеціально відведених місцях із безперебійним доступом до зарядних станцій.

Зараз ви читаєте новину «Скільки "зелених" номерів отримали українські власники електрокарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути