середа, 07 жовтня 2020 16:53

Власникам електрокарів почали видавати "зелені" номери

Власникам електрокарів почали видавати "зелені" номери
В Україні почали видавати нові автомобільні знаки Фото: autonews

Сервісні центри Міністерства внутрішніх справ почали видавати власникам електрокарів спеціальні номерні знаки. Напис на них наносять зеленим кольором. Про це 6 жовтня повідомила пресслужба МВС у Telegram.

Від звичайних номерів нові знаки відрізняються тим, що вперше в Україні на державних номерах використовують символи зеленого кольору. При цьому є літери як кириличної абетки, так і латинської.

Власники електротранспорту відтепер можуть паркуватися на спеціально відведених місцях із безперебійним доступом до зарядних станцій.

Також користувачі електрокарів зможуть користуватися перевагами дорожніх знаків "Для електромобілів", "Крім електромобілів", і "Станція зарядки електромобілів".

"Зелені" номери розпізнаватимуться камерами, що працюють у чорно-білому режимі.

Отримати нові автомобільні номери зможуть, зокрема, громадяни, які проведуть розмитнення "євроблях" на повністю електричному двигуні.

"Нарешті електроавтівки будуть не тільки екологічно безпечними, але й впізнаваними на дорогах", - повідомляє пресслужба МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, коли в Україні з'являться зарядні станції Tesla Supercharger

У першому півріччі 2020-го в Україні зріс попит на електрокари. Українці зареєстрували 3516 автомобілів, що працюють винятково на електротязі.

Зараз ви читаєте новину «Власникам електрокарів почали видавати "зелені" номери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути