четвер, 08 лютого 2018 11:59

Скільки українці витратили на нові автомобілі

У січні нинішнього року українці купили понад 6,5 тис. нових автомобілів. Порівняно з минулим роком, продажі зросли на 2 тис. авто.

На нові автомобілі українці витратили $190 млн. Торік у січні - $126 млн, повідомили Gazeta.ua в RST.ua.

"Найпопулярніша марка в Україні - Toyota. Українці придбали майже тисячу автомобілів цього бренду. Якщо не враховувати вартості додаткового обладнання, то це понад 33 мільйони доларів", - кажуть в аналітичному відділі RST.ua

Найбільше нові авто купували у столиці. Кияни витратили на машини $75 млн. Середня вартість одного автомобіля - $ 33тис.

Автор: RST.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, які електромобілі найбільше купують в Україні

Значно менше на нові легковики витрачали у Харкові, Дніпрі та Одесі - $12 млн. Найменше автомобілів купили у Чернівцях. Буковинці купили нових авто на суму $2 млн. У решті областей країни сума покупок становила близько $10 млн.

Серед моделей українці надали перевагу німецькому Volkswagen Golf. Придбали 317 нових авто. 5-дверний хетчбек класу "C" коштує від $18 тис.

У трійці лідерів опинилися автомобілі японського бренду Toyota. Модель Toyota RAV4 придбали 283 українці. Позашляховик вартує від $22,7 тис. Третя позиція за Toyota Camry. Купили 240 авто. Вартість однієї стартує від $29,7 тис.

Автор: RST.ua
 

У перший місяць 2018-го року українці купували і преміальні автомобілі. Найбільше витратили на Mercedes - $9 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали купувати більше автомобілів

Крім того, зареєстрували один автомобіль Bentley Bentayga. Його вартість майже $350 тис.

В Україні зростає ринок уживаних автомобілів. У січні купили 5,1 тис. машин з пробігом. Порівняно з минулим роком, ринок уживаних авто виріс на 137%. З уживаних авто українці найбільше купували німецький Volkswagen. Минулого місяця придбали 791 авто цієї марки.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українці витратили на нові автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути