четвер, 29 червня 2017 15:20

Сирени "швидких" більше не лякатимуть водіїв

Сирени "швидких" більше не лякатимуть водіїв
Технологія надсилатиме сигнал карети швидкої допомоги, пожежної служби чи поліції усім найближчим до них водіям Фото: mslca

Компанія Ford розробила технологію, яка надсилає сигнал карети швидкої допомоги, пожежної служби чи поліції усім найближчим до них водіям. Цим самим допомагає їм легко з'ясувати джерело сирени та відстань до нього.

Технологія, яку розробила компанія Ford, подаватиме водію звукові та візуальні сигнали на панелі інструментів. А у майбутньому зможе навіть давати поради щодо найбільш безпечного варіанту звільнення шляху.

"Для екстрених служб кожна секунда дорога, а ця технологія допоможе зекономити дорогоцінний час у дорозі, оскільки інші водії не чинитимуть перешкод", — пояснює Крістіан Ресс, керівник європейського відділу автоматичного керування підрозділу досліджень і перспективного проектування компанії Ford.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: BMW представила нове покоління кросовера X3

Нова розробка також повідомлятиме водіям про найближчі транспортні засоби, які рушили на червоне світло на перехрестях і про потенційні аварії на шляху. Так, за допомогою системи Intersection Collision Warning автомобіль, учасник ДТП, повідомлятиме про своє розташування сусіднім авто. Система попереджатиме водіїв про те, що необхідно скинути швидкість або зупинитися. Якщо інші автомобілі неподалік будуть обладнані цією ж системою, то знатимуть про ризик зіткнення.

Ford представить свою технологію-попередження Emergency Vehicle Warning цього тижня під час випробувань UK Autodrive.

Виробник електроавтомобілів Tesla планує створити свій власний музичний сервіс, який може замінити звичайне радіо в автомобілях його виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Сирени "швидких" більше не лякатимуть водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути