четвер, 22 червня 2017 13:17

Стало відомо, в які автомобілі пересядуть листоноші

Стало відомо, в які автомобілі пересядуть листоноші
Citroen Berlingo Electric Фото: itc.ua

Кількість шанувальників електромобілів в Україні стрімко росте. Ми посіли п'яте місце у світі за темпами збільшення кількості електромобілів. У цьому випередили США, Нідерланди та Японію. 5 місце у міжнародному рейтингу отримали через стрімке зростання продажів електрокарів та розвитком мережі зарядок для них.

Дослідження опублікувало найбільше незалежне видання про електротранспорт InsideEVs.com.

Зараз такі авто починають купувати на підприємства та в різні організації. Рішення про закупівлю електрокарів ухвали і в Укрпошті. Зараз там тестують електромобіль Citroen Berlingo Electric. Його використовуватимуть у містах для кур'єрської доставки.

"Рішення Укрпошти стосовно закупівлі електрокарів абсолютно логічне. Електромобілі стають все популярніші серед українців. 7 червня було засідання робочої групи при комітеті Верховної Ради з питань податкової та митної політики. Там розглядали закон щодо скасування ПДВ при імпорті електрокарів в Україну, а також надання інших пільг. Хочемо ще скасувати акциз. Пропонували, щоб державні організації закуповували при оновленні свого автопарку не менше 40 відсотків електромобілів. Вони стають все більш популярними в Україні", - розповів Gazeta.ua голова асоціації автодилерів та імпортерів України Олег Назаренко.

Досить невелика кількість зарядних станцій по Україні — не стане на заваді, каже експерт.

"Коли ми говоримо про Укрпошту, то в них не виникатиме складнощів із пошуком місця зарядки автомобіля, як це буває у простих громадян. Треба буде тільки придбати і встановити в гаражі зарядні станції. Вони зараз коштують в межах 400-500 доларів", - каже Олег Назаренко.

Вигідно буде заряджати таке авто вночі.

"У державному агентстві з питань енергозбереження планують звернутися до Кабміну з ініціативою про зменшення вартості електроенергії вночі. Тому, якщо цю ініціативу приймуть до уваги і Укрпошта заряджатиме машини вночі, то взагалі не буде ніяких проблем. Це дуже вигідно", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажирів перевозитимуть безпілотні автобуси

З техобслуговування цих авто у "Укрпошти" теж не буде проблем. Варто лиш звернутися у будь-яку офіційну СТО від Citroen, вважає голова асоціації автодилерів та імпортерів.

"Електромобіль потребує десь на 70% менше техобслуговування, ніж звичайні авто з двигуном внутрішнього згорання. Електрокар — такий самий автомобіль, в якому просто немає двигуна внутрішнього згорання і ще деяких систем. Тому в обслуговуванні він дешевше, бо, до прикладу, вже не треба міняти фільтри пального, тощо. Якщо "Укрпошта" зробила вибір саме на користь цих авто, значить, вони прорахували, що саме їх буде вигідно використовувати. Тут гарне співвідношення ціни та якості", - продовжує Олег Назаренко.

Новий електромобіль Citroen Berlingo Electric коштує $15-16 тис. Виробник запевняє, що машина протягом дня працює без додаткової підзарядки. Здатна розвивати максимальну швидкість 110 км/год. На повну зарядку батареї від звичайної розетки потрібно 8 год. Зарядити авто на 80% можна в прискореному режимі - за 30 хв. - на спеціальних зарядних станціях. Стверджують, що витрати на 100 км пробігу Citroen Berlingo Electric дорівнюють ціні 1 л бензину.

Укрпошта планує закупити 200 електромобілів для служби кур'єрської доставки в 2017 році і через п'ять років довести кількість електромобілів в своєму автопарку до 1000 штук.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, в які автомобілі пересядуть листоноші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути