понеділок, 18 квітня 2011 10:12

Серійне задньопривідне купе від Toyota розганятиметься до 224 км / год
9

Британське видання Autocar опублікувало детальну інформацію про задньопривідне купе Toyota, що розробляється японським автовиробником спільно з Subaru.

Новинка буде побудована за мотивами концепт-кара FT-86 II і, за словами представників "Тойоти", на 95% відповідає серійному автомобілю. Габаритна довжина купе Toyota досягає 4235 мм, ширина - 1795 мм, висота - 1270 мм, а колісна база буде рівна 2570 мм. Японський виробник заявляє, що маса автомобіля становитиме близько 1100 кг. У передній підвісці купе планується використовувати звичайний McPherson, а ззаду - багаторичажка.Також Toyota FT-86 отримає електропідсилювач рульового управління, задній диференціал, що самоблокується, і 18-дюймові колісні диски вже "в базі".

У рух купе приводитиме дволітровий оппозитник Subaru, який зможе працювати в парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач. На деяких ринках для автомобіля також планується пропонувати шестідіапазонний "автомат" з можливістю вибору ступенів підрульовими пелюстками.

У "субаровському" двигуні використовується система безпосереднього впорскування і програма управління, розроблені "Тойотою", а створювати головку блоку циліндрів допомагала Yamaha. Точні показники віддачі, крутного моменту і паливної економічності ще не визначені. За попередніми даними, потужність мотора японського купе становитиме близько 200 кінських сил. З нуля до 96 кілометрів на годину такий автомобіль зможе прискорюватися приблизно за сім секунд, а його максимальна швидкість становитиме 224 кілометри на годину.

Розробка купе Toyota FT-86 повинна завершитися до середини поточного року, за півроку до початку підготовки конвеєра до серійного виробництва моделі. До продажу така машина надійде наступного року. Автомобіль буде доступний у двох комплектаціях, при цьому найбільш доступна версія на ринку Великої Британії обійдеться приблизно в 25 тисяч фунтів стерлінгів.

Як повідомлялося раніше, аналогічне купе буде продаватися і під брендом Subaru. За попередніми даними, від "Тойоти" зовні воно  відрізнятиметься лише оформленням решітки радіатора, бамперами та іншими колісними дисками. Крім того, не виключено, що варіант автомобіля від Subaru отримає і більш потужний двигун, що розвиває 260 кінських сил.

Зараз ви читаєте новину «Серійне задньопривідне купе від Toyota розганятиметься до 224 км / год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути