середа, 26 липня 2017 11:31

Ще одна країна відмовиться від автомобілів на дизпаливі

Ще одна країна відмовиться від автомобілів на дизпаливі
У Британії заборонять дизельні автомобілі Фото: AUTO-Consulting

У Великій Британії хочуть із 2040 року повністю заборонити нові автомобілі, що працюють на бензині і дизелі. Ця вимога виникла у рамках виконання урядової стратегії щодо поліпшення якості повітря.

В межах цієї стратегії уряд виділив 255 млн фунтів на підтримку боротьби місцевої влади з викидами діоксиду азоту від дизельних автомобілів. Про це повідомляє The Guardian.

"Погана якість повітря - найекологічніший ризик для стану здоров'я населення Великої Британії, і уряд вживатиме рішучих дій у максимально стислі терміни", - поінформував речник уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробники тестують надшвидкий "літаючий" потяг

Напередодні мер Лондона Садік Хан запропонував власникам старих автомобілів із дизельним двигуном грошову компенсацію в розмірі 3,5 тис. фунтів стерлінгів, якщо вони змінять їх на авто з екологічнішими двигунами.

Новий електричний автомобіль Volkswagen I.D. встане на конвеєр 2020-го. Серійна модель буде порівняно недорога. Розробники обіцяють, що її вартість не буде набагато вища за подібні за комплектацією і потужністю версії Golf — $27 - $35 тис. 2025-го надійде в серійне виробництво модифікація з автопілотом.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна відмовиться від автомобілів на дизпаливі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути