понеділок, 27 листопада 2017 15:45

Розробили систему, яка зробить безпілотник із будь-якого автомобіля

Розробили систему, яка зробить безпілотник із будь-якого автомобіля
Нова система LaneCruise, яка зможе додати функції автопілоту будь-якому автомобілю Фото: nv.ua

Випробування пройшла нова система LaneCruise, яка зможе додати функції автопілота будь-якому автомобілю. Її розробили в межах канадського стартапу X-Matik.

У апаратне забезпечення входить 5 частин: центральний блок обробки BrainBox, фронтальна камера з сенсорним екраном для користувача інтерфейсу, а також виконавчі механізми для рульового колеса, педалей гальма і газу.

Нову систему вже випробували на автомобілях Honda Civic і Accord, Subaru Forester та Impreza, пише nv.ua.

Якщо традиційний автопілот використовує радар для виявлення об'єктів навколо транспортного засобу, нова система використовує фронтальні камери. Їх встановили під дзеркалом заднього виду. Камери можуть бути з'єднані з сенсорним екраном, щоб показувати те, що вони бачать. У цей час Brainbox, розміщений під сидінням водія, оброблятиме інформацію і передаватиме команди на кермо і педаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Автопілот Ілона Маска": мережу шокувало відео з водієм маршрутки

Система також зчитує дорожні знаки, інші транспортні засоби, пішоходів і багато іншого, щоб приймати рішення про те, в якому напрямку їхати. Автомобіль з LaneCruise зможе самостійно гальмувати, прискорюватися або зовсім зупинятися, а потім продовжувати рух.

Завдяки новому комплекту будь-яке сучасне авто після встановлення системи автопілота стане безпілотним автомобілем другого рівня автономності. Цей рівень передбачає, що водій може ненадовго прибирати руки з керма. Виключно на прямих ділянках траси. Масштабне тестування системи на дорогах розпочнуть у 2018 році.

Майже половина американських автовласників не зацікавлена машинами із автономним керуванням. Про це свідчить соціологічне опитування, яке провела консалтингова компанія MaritzCX. Під час дослідження, яке проводили в період з травня по серпень поточного року, опитали громадян США, які вже мають у розпорядженні власний автомобіль. Загальна кількість опитаних становила 12,3 тис.

Згідно з результатами опитування, більшість автомобілістів знають про дослідження в цій галузі й майже половина респондентів (48%) не виявила жодного інтересу до придбання автомобіля з системою автономного управління.

Зараз ви читаєте новину «Розробили систему, яка зробить безпілотник із будь-якого автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути