неділя, 19 травня 2019 18:59

Ретроавтомобілі, стильні домашні улюбленці й виступ "Нумер 482" – стартує "РетроФест"
7

Автор: 482
  Гурт Нумер 482
Гурт Нумер 482

7 червня у Кам'янці-Подільському стартує IV Міжнародний фестиваль стилю "Ретрофест. Він триватиме до 9 червня.

Протягом трьох днів усі учасники зможуть поринути в атмосферу свята, вінтажного стилю та мелодійного звуку двигунів. На цьогорічному фестивалі організатори акцентують увагу на сімейних цінностях. Він пройде під гаслом "Велика авто7"я зустрічається на "Ретрофесті".

Найбільш масштабною подією фестивалю стане ретро-ралі на Кубок України "Від фортеці до фортеці". Воно пройде спеціальним маршрутом від Кам'янець-Подільської до Хотинської фортеці. У ньому візьмуть участь десятки екіпажів. Традиціно можна буде побачити і машини в статичному вигляді. Вже підтвердили свою участь власники символу фестивалю Citroen 2CV 1959 року випуску, єдиного в Україні Horch 951 1937 року ті інших машин. Справжньою родзинкою стане прибуття із Києва вражаючого De Soto 1939 року. На такому авто їздив мультиплікатор Волт Дісней.

Автор: Ретрофест
  Шоу унікальної ретротехніки
Шоу унікальної ретротехніки

"Цього року ми вирішили організувати найбільшу сімейну вечерю просто неба, - розповідає Gazeta.ua організатор фестивалю Олена Дика. - Проведемо її у перший день фестивалю – п'ятницю 7 червня. Будь-хто зможе принести свої смаколики та розділити трапезу з друзями і новими знайомими"

Місця вистачить всім, адже загальна довжина столу становитиме близько 30 метрів.

Щоб "нагнати апетит", перед вечерею відбудеться кулінарний конкурс "Бабусині рецепти млинців".

"Якщо відчуваєте, що кулінарія - це ваше, тоді вам точно до нас. Незважаючи на простоту страви, вона має безліч варіацій. Кожен охочий зможе продемонструвати свій рецепт та майстерність у приготуванні млинців, - каже засновниця фестивалю. - Журі визначатиме переможців і найкращі отримають призи від наших спонсорів. Для участі у конкурсі потрібно попередня реєстрація".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РетроФест-2019" - зустріч у родинній атмосфері

Для дітей організують цілий подіум, де кожен зможе продефілювати у ретро-образі. У #RетroKidsShow братимуть участь діти будь-якого віку, які перед тим зареєструвалися на сайті фестивалю. Так, наймолодшій цьогорічній моделі всього два роки.

Автор: Ретрофест
  #RetroKidsShow
#RetroKidsShow

"Крім цього, юні учасники спробують себе у ролі модельєрів. Кожна дитина зможе пройтись подіумом зі своєю лялькою, для якої вона створила одяг. Умова одна - усе повинно бути в ретростилі. Свою нову колекцію покаже юна майстриня Кароліна Гонтар. Торік вона вперше на "РетроФесті" презентувала 10 різних ретро-луків", - говорить Олена Дика.

Автор: Ретрофест
  Кароліна Гонтар
Кароліна Гонтар

У рамках фестивалю вперше відбудеться захід для братів наших менших. Всі тварини у своїх вбраннях теж зможуть продефілювати на фестивальному подіумі.

Також на великому екрані організатори покажуть світлини фото-конкурсу домашніх улюбленців #МійСтильнийДруг, який триває у інтернеті до 25 травня.

Автор: Ретрофест
  #МійСтильнийДруг
#МійСтильнийДруг

Насиченою буде музична програма фестивалю. Рок-гурт "Нумер 482" виконає свій хіт "Добрий ранок, Україно!" та продемонструє спеціальний сюрприз до фестивалю. Справжню стилістично-музичну поліфонію для учасників створять гурт "Шо такоє" і Марієтта Вейс, саме її голосом звучить звідусіль фестивальний хіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика ретро 7'Я: відбудеться фестиваль стилю "Ретрофест"

"Цього року ми облаштуємо наметовий табір біля фортеці як для учасників, так і всіх охочих. Це допоможе не тільки не пропустити жодної події на фестивалі, але й пожити в унікальному місці з виглядом на самісіньку фортецю. За перебування у такому таборі доведеться заплатити. Однак учасники на ретроавтомобілях перебуватимуть там абсолютно безкоштовно", - додає Олена.

Автор: Ukrainer
  Кам'янець-Подільська фортеця
Кам'янець-Подільська фортеця

Непересічним і по сімейному теплим заходом в рамках "РетроФесту" буде художнє оформлення 60-метрового полотняного оберегу в честь 10-ліття проекту. До цього заняття долучаться всі охочі. А в неділю, в день завершення свята, велетенське полотно зі спільним орнаментом покажуть відвідувачам.

Третій міжнародний фестиваль стилю "РетроФест" у Кам'янці-Подільському тривав 3 дні — з 8 до 10 червня 2018-го. У програмі заходів було ралі "Від фортеці до фортеці", перегони на дитячих педальних авто і дитячий показ мод. Також були шоу ретротехніки, кулінарне шоу, АРТ-простір, сімейний Грай-LAND, стилізовані фотозони, лекторії і покази фільмів під відкритим небом.

Зараз ви читаєте новину «Ретроавтомобілі, стильні домашні улюбленці й виступ "Нумер 482" – стартує "РетроФест"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути