середа, 31 січня 2018 14:42

Renault представила безпілотне авто з віртуальною реальністю

Renault представила безпілотне авто з віртуальною реальністю
Renault представила інноваційну модель авто з віртуальною реальністю Фото - 5 канал

Французька автомобільна компанія Renault представила інноваційну машину з автопілотом. Автомобіль Symbіoz Demo Car може самотужки дотримуватися дистанції із сусіднім транспортом, залишатись на потрібній смузі руху при повороті тощо. Він здатен проїжджати шлагбаум без втручання водія – сенсори бачать вузьку перешкоду.

Машина може розігнатися до 100 км/год за 6 сек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Volkswagen вибачився за отруєння мавп автомобільними вихлопами

"Четвертий рівень автономії означає, що водій передає водіння автомобіля системі машини. Під час їзди на автомагістралях він може не лише забрати свою ногу з педалей, але і відпустити кермо і відвести погляд від дороги. Тепер ми можемо втілити багато нових можливостей використання салону машини, — каже директор проекту автомобіля Symbioz Demo Car Метью Ліпс.

Інноваційне авто дозволяє перенестися у віртуальну реальність за допомогою спеціального устаткування. Одягаючи шолом віртуальної реальності, під час руху водій може змінити реальний пейзаж на будь-якій іншій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Царський Rolls-Royce виставили на продаж

Компанія Ford отримала в Патентному бюро США патент на безпілотний поліцейський автомобіль. Він зможе діяти повністю автономно і влаштовувати засідки на порушників правил дорожнього руху, повідомляє патентне відомство США.

Зараз ви читаєте новину «Renault представила безпілотне авто з віртуальною реальністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути