Ексклюзиви
четвер, 15 квітня 2021 11:06

Ральф Шумахер здобув першу перемогу у "Формулі-1"

Ральф Шумахер здобув першу перемогу у "Формулі-1"
Ральф Шумахер отримав першу перемогу у "Формулі-1" фото: sport-express

15 квітня 2001 року свою першу перемогу в перегонах "Формула-1" здобув німецький автогонщик Ральф Шумахер, молодший брат триразового чемпіона світу Міхаеля Шумахера. Він виграв Ґран-прі на машині Williams на трасі в Сан-Марино.

Німець дебютував на автоперегонах у 17 років на ADAC Junior Formula Championship, де посів 2-е місце. Це дало змогу йому стати учасником перегонів "Формули-3" і привернути увагу команди WTS Racing, у складі якої він виступив на чемпіонаті Німеччини 1994 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відвідувачів курорту почали розважати автомобілями

Надалі результати гонщика були не найкращими, тому менеджер Віллі Вебер вирішив відправити його на японську "Формулу Ніппон", участь у якій принесла Шумахеру чемпіонський титул. Після цього він підписав контракт із командою Jordan, де став напарником італійця Джанкарло Фізікелли.

Він зумів гучно заявити про себе, завойовуючи призові місця на перегонах. Але період розквіту був недовгим. У гонщика почав псуватися зір, тому він був змушений носити окуляри. Новим напарником став Хуан-Пабло Монтойя, який виявився швидшим і цілеспрямованішим.

"Формула-1" — чемпіонат світу з кільцевих автоперегонів на автомобілях із відкритими колесами, який відбувається під егідою Міжнародної Автомобільної Федерації.

Чемпіонат відбувається щороку і складається з Ґран-прі або етапів, які проводять на спеціально побудованих трасах. Наприкінці сезону, за підсумками всіх гонок, визначають переможця чемпіонату. У "Формулі-1" змагаються як окремі пілоти, так і команди. Пілот-переможець отримує титул чемпіона світу, а команда-переможець отримує Кубок конструкторів.

Зараз ви читаєте новину «Ральф Шумахер здобув першу перемогу у "Формулі-1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути