середа, 13 грудня 2017 12:59

Пропонують скасувати мито для окремих автомобілів

Пропонують скасувати мито для окремих автомобілів
Історичні машини пропонують поділити за категоріями: на оригінальні, автентичні, відновлені і перебудовані. Фото: відкриті пошукові джерела

В Україні пропонують ввести пільгове розмитнення для ретроавтомобілів. Відповідний законопроект внесли на розгляд до Верховної Ради України.

Депутати пропонують звільнити від акцизу, мита і ПДВ історичні транспортні засоби, які випускали 40 років тому або раніше; моделі, яких не випускають понад 25 років.

Культурну цінність авто визначатиме спеціальний уповноважений орган, він же видаватиме свідоцтво про визнання транспортного засобу історичним. Ці машини пропонують поділити за категоріями: на оригінальні, автентичні, відновлені і перебудовані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, які ретроавтомобілі дорожчають найшвидше

Пропонують також ввести класифікацію за віком авто:

А ( "ветеран") - авто, які випускали до 31 грудня 1918 року;

В ( "вінтаж") - з 1919 по 1930 роки;

С ( "поствінтаж") - з 1931 по 1945 роки;

D ( "повоєнні") - з 1946 по 1960 роки;

Е ( "шістдесятники") - з 1961 по 1970 роки;

F ( "сімдесятники") - з 1970 до 1 січня 1987 року.

У столиці помітили німецький ретроавтомобіль - Mercedes 1973 року випуску. Рятувальники чергували на ньому біля Печерського мосту. Допомагали водіям, які не справилися з керуванням через ожеледицю. Машину передали столичним рятувальникам ще 2003 року з Німеччини. Там його використовували близько 30 років. Автомобіль довго простояв на складі. У Mercedes переробили відсіки, замінили оливу, заправили пальним і пустили в роботу. На корпусі німця досі збереглися емблеми та номер телефону німецької пожежної частини.

Зараз ви читаєте новину «Пропонують скасувати мито для окремих автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути