Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 12:15

Підписали закони про розмитнення євроблях

Підписали закони про розмитнення євроблях
Нові закони про "євробляхи" спрощують механізм розмитнення фото: automir.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав 12 травня Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов'язкових платежів, об'єктом оподаткування якими є транспортні засоби" № 1402-ІХ.

Глава держави також підписав Закон України "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на територію України" № 1403-ІХ, повідомляє офіційне представництво президента України.

Закони ухвалили 15 квітня. Вони тимчасово спрощують механізм розмитнення імпортованих з Європи автомобілів.

Згідно з документами, уживані автомобілі з європейською реєстрацією, яким понад п'ять років, і які ввезені на територію Україні до кінця 2020 року, оподатковуватимуть за пільговою ставкою на додану вартість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продайте цього шарпака і забудьте – коли варто збути авто

Сума акцизного податку залежатиме від віку автівки, об'єму й типу двигуна й не залежатиме від її вартості.

Базова ставка коливатиметься до €150. У більшості випадків вартість розмитнення не перевищуватиме €1000. Такі автомобілі тимчасово звільнятимуть від оподаткування.

За пільговим механізмом можна розмитнити автомобіль однієї категорії. На пільгове митне оформлення передбачають 180 днів з моменту набуття чинності законами. Учасники АТО/ООС матимуть змогу скористатися пільговим розмитненням упродовж 270 днів.

Під дію цих законів не потрапляють транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам "Євро-2" й походять з держави-окупанта або ввезені з окупованої території України.

Автомобілі середньої цінової категорії хочуть обкласти податком. Пропонують нараховувати податок на машини вартістю понад 1,2 млн грн. Про це йдеться в законопроєкті Міністерства фінансів із поправками до Податкового кодексу.

Зараз ви читаєте новину «Підписали закони про розмитнення євроблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути