понеділок, 25 квітня 2016 16:43

Піротехнічний КрАЗ отримав нову броньовану кабіну

Піротехнічний КрАЗ отримав нову броньовану кабіну

Кременчуцький автозавод спроектував і виготовив піротехнічний автомобіль, який відправили розмінувати звільнені території на сході країни.

Рятувальники Донеччини отримали сучасний піротехнічний автомобіль КрАЗ, який задіють у розмінуванні звільнених територій Донецької та Луганської областей, повідомляє Автоцентр.

Цей спецавтомобіль призначений для забезпечення проведення робіт з розмінування, оперативного прибуття рятувальників до місця виявлення вибухонебезпечних предметів, транспортування спорядження, а також боєприпасів великого калібру до місця знищення.

Автомобіль створили на базі всюдихода КрАЗ-5233ВЕ (4х4). Вантажопідйомність автомобіля забезпечує перевезення вибухонебезпечного предмета вагою до 2 тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КрАЗ випустить нові вантажівки для аграріїв

Вантажівка оснащена 335-сильним дизельним турбонаддувним двигуном екологічного класу Євро 5, лебідкою з центральної видачею металевого тросу, краном-маніпулятором HIAB X-CL 8-2 для навантаження-розвантаження вибухонебезпечних предметів з дистанційним управлінням на відстані 15 м.

Кабіна автомобіля - оригінальна, має броньований захист ПЗСА - 4, відповідно з ДСТУ 3975-2000, обладнана кулестійким склом. В кабіні, серед іншого, встановлено: автомобільна радіостанція УКХ діапазону потужністю 45 Вт, стаціонарний GPS-навігатор з інтегрованої цифрової карти України масштабу 1:50 000; штатна система вентиляції і обігріву. Тентована платформа обладнана швидкознімним піддоном та різним спецінструментом для виконання робіт з розмінування.

Нагадаємо, у березні випуск автомобілів КрАЗ збільшився на 53% по відношенню до лютого.

Зараз ви читаєте новину «Піротехнічний КрАЗ отримав нову броньовану кабіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути