Ексклюзиви
вівторок, 12 січня 2021 18:52

Під кінець року українці кинулися купувати нові кросовери - рейтинг найпопулярніших моделей

У грудні торік українці купили на 36% більше нових машин ніж у листопаді. Впродовж грудня в Україні зареєстрували 9,7 тис. нових автомобілів.

На ці автомобілі українці витратили 300 млн доларів США. Найпопулярнішою маркою стала Toyota – 1,7 тис. авто. Також часто реєстрували Renault і Skoda. Частка цих трьох марок склала 42% від загальної кількості проданих машин в грудні, – йдеться у рейтингу сайту з продажу автомобілів RST.ua

Минулого місяця найпопулярнішою моделлю був кросовер Toyota RAV4. Також користувались попитом Renault Duster і Kia Sportage.

Автор: rst.ua
  5 найпопулярніших моделей грудня
5 найпопулярніших моделей грудня

У грудні українці придбали майже 7 тис. кросоверів, що складає 70% від загального обсягу ринку нових авто. Частка автомобілів, що обладнані дизельними моторами, склала 25%. Автомобілі ціною від 35 тис. доларів без врахування вартості додаткового обладнання становили трохи більше 20% ринку.

Найбільшу кількість автомобілів купили у столиці. Впродовж грудня там зареєстрували майже 4,4 тис. нових авто. У список міст, де часто реєстрували нові авто, також увійшли Дніпро (700 нових авто), Харків (640 нових авто) і Одеса (400 нових авто).

Впродовж листопада в Україні зареєстрували 7,1 тис. нових автомобілів. Це на 15% менше ніж у жовтні цього року. Тоді загальна сума витрат на покупку цих авто склала 220 млн доларів США без врахування вартості додаткового обладнання.

Зараз ви читаєте новину «Під кінець року українці кинулися купувати нові кросовери - рейтинг найпопулярніших моделей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути