Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2012 10:20

Перший Nissan Juke-R вартістю півмільйона євро зійшов з конвеєра
16

Фото: Фото: nissan.com

Компанія Nissan оголосила про схід з конвеєра першого серійного екземпляра екстремального кросовера Juke-R. Завдяки двигуну, запозиченому у суперкара Nissan GT-R, кросовер має 550 кінських сил і прискорюється до 100 км/год за 3 секунди.

Серійний Juke-R вийшов навіть більш потужним, ніж гучні 485-сильні прототипи. Річ у тім, що в цьому кросовері використаний силовий агрегат від оновленого GT-R, який при об'ємі в 3,8 л розвиває 550 к.с. і дозволяє кросоверу за допомогою шестиступінчастого "робота" розганятися до 275 км/год.

Крім більш потужного двигуна, кросовер набув і деяких змін в дизайні - модернізовано, наприклад, оформлення переднього бампера і бічних накладок на пороги. Крім того, в обробці кузова і інтер'єру тепер більш широко застосовується карбон.

У Nissan стверджують, що перший серійний Juke-R вже відправився до замовника, а виробництво другого примірника йде повним ходом. Відзначається, що кінцева вартість суперкроссовера залежить від побажань конкретного покупця, проте мінімальною названа цифра в 500 тис. євро. Це практично в п'ять разів перевищує вартість суперкара Nissan GT-R на європейському ринку.

Скільки саме подібних кросоверів збираються випустити японські виробники, поки не уточнюється. Варто зазначити, що в планах Nissan значиться і виробництво більш доступною "зарядженої" версії Juke з 1,6-літровим турбомотором.

Зараз ви читаєте новину «Перший Nissan Juke-R вартістю півмільйона євро зійшов з конвеєра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути