вівторок, 23 квітня 2019 11:26

Пенсіонер зібрав унікальний автомобіль-амфібію

Пенсіонер зібрав унікальний автомобіль-амфібію
На перший погляд, це звичайний автомобіль, але дно в нього, як у човна, а гвинт перетворює його на плавучий засіб Фото: Факти ICTV, прінт-скрін

На Львівщині пенсіонер Йосип Гринишин власноруч зібрав унікальний автомобіль-амфібію. Назвав винахід "Дельфін".

Апарат може пройти державну атестацію та вільно пересуватися територією країни. Авто повнопривідне та їздить на газі, розповідає ТСН.

На перший погляд, це звичайний автомобіль, але дно має, як у човна, а ґвинт перетворює його на плавучий засіб.

Зібрати автомобіль-амфібію пенсіонер вирішив 7 років тому, коли на Львівщині була повінь. За фахом чоловік автослюсар. Усе життя пропрацював водієм. Збудувати автомобіль, що плаває водою, для було не надто складно. Обішлося будівництво трохи більше 100 тис. грн. Деталі для авто чоловік збирав у пунктах металобрухту.

"Варив, ліпив, складав. Це все саморобне, від Volkswagen дах і двері, мотор від "Волги", мости — ВАЗа, колеса мені колега привіз від якогось американського джипа", - розповів майстер.

Зібрати машину допомагали друзі, тепер усі разом працюють, щоб зареєструвати диво-машину.

"Маємо ще отримати такий документ, як сертифікат відповідності. Щоб його отримати, ще доробляємо гальмівну систему. Машина має відповідати всім нормам і стандартам, щоб могла їздити нашими дорогами, як інші", — каже друг Мар'ян Підлужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від понеділка почнуть евакуйовувати "героїв парковки"

Зимою "Дельфін" стоїть у гаражі, виводить його Йосип лише навесні. Уперше цього сезону влаштовує тест-драйв – спочатку сільською дорогою, а далі заїжджає у воду. На суші автомобіль-амфібія розганяється до 120 км/год, на воді вповільнюється приблизно до 20 км/год. Глибина водойми для нього не має значення. Поки диво-машина плавала лише у місцевому ставку, але чоловік прагне випробувати її у глибокій водоймі.

У Туреччині представили власний концептуальний електромобіль Pehlivan Elektrak.

Машину розробили за підтримки місцевого уряду. Електромобіль зробив турне країнами Балкан. Тривало 2 тижні, повідомляє avtoblog.ua.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер зібрав унікальний автомобіль-амфібію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути