Ексклюзиви
пʼятниця, 04 січня 2019 09:09

Оприлюднили дані розмитнення євроблях

  З сотень тисяч ввезених в Україну "блях" оформлення пройшли майже 17 тисяч машин. Фото: Obozrevatel
З сотень тисяч ввезених в Україну "блях" оформлення пройшли майже 17 тисяч машин. Фото: Obozrevatel

Українці неохоче оформляють євробляхи на пільгових умовах. Із сотень тисяч ввезених в Україну авто оформлення пройшли майже 17 тисяч.

З 25 листопада 2018-го до 2 січня 2019-го митниці ДФС оформили за новими умовами 16,5 тис. автотранспортних засобів із іноземною реєстрацією, які були ввезені в Україну з 1 січня 2015-го і до набуття чинності нових правил ввезення таких автомобілів, повідомляє прес-служба відомства.

Майже 14 тис. автомобілів перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу, тому власникам довелося "добровільно" сплатити 8,5 тис. грн за кожне авто, аби уникнути відповідальності за порушення митного режиму. Сума штрафів склала майже 120 млн грн.

Найбільш активно громадяни оформляли транспортні засоби у Києві – 3037 автомобілів, на Волині – 2642, на Буковині – 2058 і Закарпатті – 1137.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому євробляхи оформляють із затримками

У Словаччині на кордоні з Україною виявили велику кількість залишених автомобілів на європейській реєстрації. Найбільше покинутих автомобілів у селі Убля.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили дані розмитнення євроблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути