четвер, 04 квітня 2013 09:36

Оновлена Panamera стала "випивати" в два рази менше бензину
9

Porsche Panamera
Фото: Фото: porsche.com
Porsche Panamera
Porsche Panamera
Porsche Panamera
Porsche Panamera

Рестайлінг моделі Panamera став для компанії Porsche приводом розширити сімейство за допомогою подовженої модифікації.

Оновлену Panamera можна буде впізнати хіба що за новими контурами бампера, новодю головною оптикою і видозміненими світлодіодними смужками ходових вогнів. Правда, в Porsche згадують ще про зміну конфігурації заднього вікна, нову кришку багажника і більш великий спойлер.

У технічній частині зміни більш серйозні. В першу чергу це поява нового 6-циліндрового двигуна з двома турбінами, який прийде на зміну нинішньому 4,8-літровому V8. Він забезпечує на 20 к.с. більше потужності (420 к.с.) і такий же приріст крутного моменту - витрачаючи при цьому, за розрахунками інженерів, на 18% менше бензину і забезпечуючи запас тяги в більш широкому діапазоні оборотів.

Ще одна нова модифікація Panamera - це S E-Hybrid. Він оснащується тандемом з 95-сильного електромотора і 333-сильного бензинового двигуна, забезпечуючи сумарну потужність в 416 к.с. Раніше гібридна Panamera своєму розпорядженні мала лише 380 к.с. і витрачала в середньому 7,1 л на 100 км шляху - зараз же, за офіційними даними, витрата скоротилася до 3,1 л/100 км. Водночас хетчбек став істотно динамічнішим - час розгону до 100 км/год зменшився на півсекунди і становить 5,5 с. У Porsche заявляють, що акумулятори нової Panamera можна зарядити від побутової електромережі всього за чотири години, а при використанні більш потужної мережі та спеціального пристрою цей час скоротиться до 2,5 годин. Без використання двигуна внутрішнього згоряння Panamera S E-Hybrid може проїхати до 36 км, розігнавшись при необхідності до 135 км/год.

Сімейство Panamera також поповнилося подовженою модифікацією Executive, де простору для сидячих позаду стало ще більше. Подовжені машини втрачають одну-дві десятих на розгоні до сотні, але ці втрати компенсуються багатим списком опцій.

Оновлена ??Porsche Panamera з'явиться на європейському ринку вже в липні поточного року. У Цуффенхаузені поділилися і передбачуваними цінами - великий хетчбек буде коштувати мінімум 81 849 євро за версію з 250-сильним дизелем і 83 277 євро за саму доступну бензинову Panamera. Найдорожчою логічно стане Panamera Turbo Executive, оцінена мінімум у 163 364 євро. Дебютує новинка на автомобільній виставці в Шанхаї, а в 2014 році обіцяно появу ще більш потужною і спортивної модифікації Panamera Turbo S.

Зараз ви читаєте новину «Оновлена Panamera стала "випивати" в два рази менше бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути