четвер, 16 листопада 2017 16:00

Новим законопроектом нас хочуть взяти під жорсткий контроль — власник авто на "єврономерах"

Новим законопроектом нас хочуть взяти під жорсткий контроль — власник авто на "єврономерах"
Автомобілі з іноземними номерами хочуть реєструвати в Україні без заміни номерів Фото: відкриті пошукові мережі

14 листопада у Кабміні зареєстрували законопроект, який фактично легалізує нерозмитнені авто. Так, у документі йдеться про те, що всі машини, які ввозять в Україну на термін більше ніж 90 днів, необхідно зареєструвати протягом 10 днів після перетину кордону. При цьому номери у машин залишатимуть такі ж. Інформацію про розмір мита та зборів під час реєстрації транспортних засобів поки що не озвучують.

"В уряді просто мають людей за дурнів. Вони ж просто не знають, скільки насправді в Україні машин на іноземній реєстрації. Їх це стримує в моментах контролю та покарання. Тому вигадали цей законопроект. Вони будуть ставити нас на реєстрацію, щоб знати, хто саме і де їздить на таких машинах. Усе це роблять, щоб взяти нас під тотальний контроль", - розповідає Gazeta.ua учасник Всеукраїнського об'єднання "АвтоЄвроСила" Владислав Загородній.

Вихід один — зменшити суму розмитнення, поставивши всі ці авто на українську реєстрацію.

"Нас не цікавлять ці всі пропозиції. Єдине, що покращить життя власникам таких машин — занесення їх у правове поле. В Україні авто має стати доступним для кожного. Opel Vectra 1997 року на газу і в гарному стані можна придбати у Польщі за 700-1000 доларів. А розмитнити такий обійдеться - в межах 4500 доларів. 80-90 відсотків із них - акциз", - каже Владислав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні пропонують легалізувати нерозмитнені автомобілі

У рази зменшений вартість розмитнення — основна вимога "єврономерів".

"Вимога конкретна — скасування акцизного збору. У жодній європейській країні автомобіль не є підакцизним товаром. Не потрібно зменшувати мито і податки, це — стандартна практика у європейських країнах. Основна ціна, закладена при ввезені авто саме в акцизі. З ним і треба боротися. За введенням цього акцизу стоїть жменя олігархів, які мають автомобільний бізнес. Вартість розмитнення має бути адекватною, а не такою абсурдною, як зараз. Розмитнити авто повинно коштувати максимум — 500 доларів. А зараз як? Окремі авто, з більш потужними бензиновими двигунами, розмитнюють за десятки тисяч доларів. Що в рази дорожче самої машини", - каже автолюбитель.

Легалізувавши "єврономери", уряд покращить ситуацію з порушеннями на дорогах.

"Вони зараз проштовхують зміни до правил дорожнього руху. У межах цього проекту, пропонують зниження швидкості в населених пунктах і введення фото і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Ці зміни не матимуть ніякого сенсу, коли дорогах повно євроавто. За їхніми номерами неможливо визначити, хто за кермом. Логічно було б легалізувати ці авто, виконавши наші умови. Чи уряду не треба від нас грошей у держбюджет? Сотні тисяч власників таких авто чекають, щоб піти і заплатити адекватні гроші за розмитнення. І тоді вирішили б безліч проблем", - переконаний Владислав Загородній.

За даними митного департаменту Литви, понад 59 тис. автомобілів були вивезені з Литви в Україну в обхід існуючих законодавчих норм. Тобто з грубими порушеннями митних правил.

Зараз ви читаєте новину «Новим законопроектом нас хочуть взяти під жорсткий контроль — власник авто на "єврономерах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути