Ексклюзиви
понеділок, 02 вересня 2024 10:44

Новий рекорд: назвали найпопулярніші авто місяця

Новий рекорд: назвали найпопулярніші авто місяця
Українці придбали рекордну кількість нових авто. Фото: pixabay.com

Українці придбали рекордну кількість нових авто. Упродовж минулого місяця в країні зареєстрували понад 8,1 тис. нових легкових автівок.

Це рекордний показник продажів нових легковиків за останні 32 місяці, повідомляє Укравтопром.

"Лідерство на ринку нових авто продовжує утримувати японська марка Toyota. У серпні 1248 нових авто марки Toyota поповнили український автопарк", - сказано в повідомленні.

Відносно серпня 2023 року споживча активність на авторинку збільшилась на 40%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпопулярніші гібридні авто року - рейтинг

Титул бестселера місяця зберіг за собою Renault Duster - 691 авто.

"Всього з початку року в Україні було зареєстровано понад 47,3 тис. нових легкових авто, що на 24% більше, ніж за аналогічний період 2023 року", - додали в Укравтопромі.

На другому місці серед популярних авто опинився бренд Renault (738). Третій результат у BMW - 633 автівки. Також до першої п'ятірки потрапили Škoda з кількістю у 538 автомобілів і Volkswagen - 483 авто.

Тим часом японський виробник автомобілів Mitsubishi Motors долучився до альянсу компаній Honda-Nissan. Вони прагнуть скласти конкуренцію китайським та американським автовиробникам, повідомляє Nikkei.

Tesla і китайські автовиробники активно вкладаються в електромобілі, що створює умови у яких японські автовиробники не можуть конкурувати з ними з погляду масштабу і ланцюжка поставок.

Після об'єднання Mitsubishi та Honda-Nissan на внутрішньому ринку Японії з'являться дві сили: Toyota Motor Group і альянс Honda-Nissan-Mitsubishi.

Зараз ви читаєте новину «Новий рекорд: назвали найпопулярніші авто місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути