понеділок, 20 червня 2011 10:27

Німці створили найшвидший Mini за 62 тисячі
10

Фото: Фото: AC Schnitzer

У процесі тюнинга чергового Mini німецьке ательє AC Schnitzer прийшло до висновку, що у них виходить найшвидший Mini в історії марки. Перевіряли досягнення на Хоккенхайм-рингу. Попутно з назви проекту зникло слово "Mini" - "заряджений" хетчбек назвали AC Eagle.

Концептуального AC Eagle фахівці з ательє AC Schnitzer влаштували перевірку на Хоккенхайм-рингу. Коло по трасі він зробив всього за 1 хв. і 13,341 сек. Це швидше, ніж Ferrari California і Porsche 911 Turbo в заводських варіантах. Штатний Mini John Cooper Works долає те ж коло за 1 хв. і 19 сек. Поступається AC Eagle поки тільки таким екстремалам, як KTM X-Bow.

AC Eagle побудований німцями на базі Mini Cooper S JCW. Модифікований 1,6-літровий турбомотор розвиває зараз 260 к.с. На рідкісну динамічність хетчбека впливає і знижена вага. Німці змогли змусити його "схуднути" на 80 кг. Список доопрацювань включає також спортивну регульовану підвіску і 18-дюймові колісні диски.

Тюнери зазначають, що побудували AC Eagle виключно як концептуальну розробку - так звану "технологічну платформу". Однак ціну все ж озвучили. Покупцеві доведеться викласти не менше 62 тис. євро.

Зараз ви читаєте новину «Німці створили найшвидший Mini за 62 тисячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути