четвер, 01 жовтня 2020 12:44

Не забувайте вмикати світло фар! — сьогодні вже 1 жовтня

Не забувайте вмикати світло фар! —  сьогодні вже 1 жовтня
Не забувайте вмикати світло фар! Фото: vipgaz

З сьогоднішнього дня водії мають вмикати фари на заміських дорогах. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.
Через скорочення світлового дня та погодні умови виникає необхідність у підвищенні видимості транспортного засобу для пішоходів та інших учасників руху.
"З 1 жовтня до 1 травня на дорогах поза населеними пунктами мають бути ввімкнені денні ходові вогні або ближнє світло фар",— повідомляє поліція.
Ця вимога є обов'язковою для виконання в будь-який час доби. Дотримуватись її потрібно автомобілістам протягом вказаного періоду на всіх механічних транспортних засобах поза містами і селами. Відповідно до Правил дорожнього руху, за умов недостатньої видимості вдень можна увімкнути тільки протитуманні фари, але ввечері та вночі вони мають працювати разом із фарами.
За порушення Правил дорожнього руху штрафують на суму від 425 до 510 грн. Це передбачено ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чому держава не заробляє на штрафах ПДР

З 1 червня 2020 року в Україні почали працювати перші відеокамери системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень Правил дорожнього руху. Камери встановлено в Києві та на автомагістралях Київської області виключно в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

Зараз ви читаєте новину «Не забувайте вмикати світло фар! — сьогодні вже 1 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути