вівторок, 14 серпня 2018 07:25

Назвали найкращі ретроавто
5

Озвучили рейтинг найкращих ретроавто.

Машини оцінювалися за безліччю критеріїв, включаючи динамічні характеристики, комфорт, дизайн, доступні опції, вартість володіння, надійність, а також якість сервісного обслуговування, передає mashyna.

1. Aston Martin DB4

  Aston Martin DB4. Фото: hronika
Aston Martin DB4. Фото: hronika

Перше місце посіла автівка Джеймса Бонда - модель DB4. Таких авто залишилось всього кілька примірників. Тому, якщо хочете стати щасливим володарем одного з них, доведеться потурбуватися про пошук.

2. Porsche 911

  Porsche 911. Фото: hronika
Porsche 911. Фото: hronika

Втілення кращих особливостей вінтажного стилю - ранні моделі 911. Крім унікального стилю, автомобіль може похвалитися бездоганною якістю збірки: навіть за сучасними стандартами Porsche 911 готовий конкурувати з сучасними моделями, як в швидкості, так і в зручності управління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радянські "Волги" і "Запорожці", німецький Mercedes і французький Citroen – відбулося ралі на ретроавто

3. Mercedes SL 300 Gullwing

  Mercedes SL 300 Gullwing. Фото: hronika
Mercedes SL 300 Gullwing. Фото: hronika

Ця ретроавтівка була найшвидшим серійним автомобілем свого часу. SL 300 став першою машиною з системою безпосереднього вприскування палива, здатною розвивати швидкість в 260 км/год. У той час ніхто не очікував таких показників навіть від Mercedes. На сьогоднішній день збереглося близько третини всіх випущених моделей, але більшість з них належать своїм першим власникам.

4. Datsun 240Z

  Datsun 240Z. Фото: hronika
Datsun 240Z. Фото: hronika

Z був одним з найпопулярніших японських спорткарів на експорт. Стильний, потужний, надійний і зручний. На трасі Datsun настільки ж швидкий, як граціозний. Шестициліндровий двигун дозволяє розігнатися до 100 км/год за 8 секунд і розвинути максимальну швидкість в 200 км/год. Це швидше, ніж вищезгаданий Porsche 911 міг дозволити собі.

5. BMW 3.0 CSL

Ця автівка стала першою моделлю німецького гіганта, який забезпечили шестициліндровим двигуном з чотирьохклапанними головками циліндрів і антиблокувальною системою. Крім того, зовнішній вигляд цієї негабаритної, але дуже стильної, швидкої і маневреної машини заворожує.
  BMW 3.0 CSL. Фото: hronika
BMW 3.0 CSL. Фото: hronika

На ІІІ Міжнародному фестивалі "Ретрофест" у Кам'янці-Подільському показали один із найвідоміших автомобілів 30-40-років минулого століття - Citroen 2CV. Його з Кишенева привіз Петро Аргатов. На ньому подолав 440 км.

Авто має двері з петлями рояльного типу. Вони відкриваються назустріч один одному. Біля дзеркал, на передніх дверях, - сигнал-дудка. В машини складний брезентовий дах. Вона має великі передні крила. На них розміщені круглі фари. Спереду - невелика решітка радіатора. На ній зображений логотип бренду - подвійний шеврон.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращі ретроавто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути