вівторок, 26 травня 2020 16:29

Назвали 5 проблем, після яких варто спекатися авто якнайшвидше

Назвали 5 проблем, після яких варто спекатися авто якнайшвидше
Потонуле авто. Фото: avtopogliad.com.ua

Кожен автовласник приходить до того моменту, коли потрібно продавати свій автомобіль. І зазвичай це роблять саме тоді, коли у машини з'явилися "хвороби", але та ще не знецінилася.

Портал Автопогляд пропонує топ-5 проблем з авто, після яких варто якнайшвидше продати машину:

1. Ви помітили корозію на різних частинах авто.

Жовтогарячі цятки корозії - це ознака іржі на кузові. І лише за півроку майже вся площа авто може проіржавіти. Аби зберегти кузов, потрібно перефарбовувати пошкоджені деталі. Фарбування однієї частини машини коштує від 2,5 тис. грн. Тому треба дивитися по ваших капіталах - і якщо недостатньо грошей, слід спекатися авто.

2. З двигуном почалися проблеми.

Якщо у вашого авто пробіг більше 150-250 тис. км, і воно почало "жерти" мастило - це перша ознака проблем із двигуном. Через кожні кілька тисяч кілометрів мастила стає на 0,3-0,5 л менше, його доводиться доливати у картер двигуна. Позбутися проблеми можна завдяки капітальному ремонту двигуна, який коштує понад 10 тис. грн. Проте іноді це візьме навіть більше грошей. Тому, можливо, краще продати авто.

3. Проблеми, які виникають після аварії.

Багато власників авто після ДТП позбуваються авто. По-перше, аварії змінюють геометрію кузова. Інколи це відбувається і від невеликих зіткнень. А це погіршує і зовнішність, і внутрішню структуру авто. Через приховані пошкодження може погіршитися керованість автомобіля, що впливатиме на безпеку. У ході ремонту багато недоліків можна виправити, але з часом вони можуть проявлятися - нерівномірно стираються деталі ходової частини, частіше треба робити розвал-сходження, кузовні деталі труться між собою. А за кілька років помітними стануть деталі кузова, які фарбували під час ремонту - вони нерівномірно вигоратимуть на сонці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проїжджає 300 км і коштує, як брухт з ЄС - General Motors випустила електромобіль

4. Проблеми з коробкою передач.

Однією із частих проблем після тривалої експлуатації автомобіля є часті неполадки з коробкою передач. Про проблеми з трансмісією можуть говорити поштовхи при перемиканні передач, патьоки масла з-під ущільнюючих прокладок, неполадки з блоком управління коробки передач.

Складніші проблеми можуть виникнути з автоматичною коробкою передач, оскільки вони складніші за будовою. Через велику кількість електронних систем в сучасних машинах ремонтувати їх довше і потребує більше сил. Також ремонт "автомата" обійдеться дорожче - близько 1000 євро.

5. Якщо авто "потонуло".

Зазвичай, такі авто навіть купувати не хочуть. Оскільки після потрапляння води найбільше страждає електроніка, може пошкодитись система безпеки. І навіть після капітального ремонту страждають гальма, а деякі системи заїдатимуть чи "зависатимуть". Якщо авто сучасне і має безліч електронних систем, ремонт взагалі може бути марним. В такому випадку авто варто взагалі позбутися. Продати, якщо стан машини не критичний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли рідкісну версію українського ЛуАЗа, який брав на буксир літаки

Автомобіль-утопленик, який побував у водоймі повністю або частково, відновити надто складно.
Для цього необхідно перебрати електросистему, двигун та інші складові, повідомили в Автопогляді.
Зараз ви читаєте новину «Назвали 5 проблем, після яких варто спекатися авто якнайшвидше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути