четвер, 06 грудня 2018 12:33

Намагаються зберегти автентичність - водія оштрафували за червоні поворотники

Намагаються зберегти автентичність - водія оштрафували за червоні поворотники
Поліцейські користувалися вимогами і положеннями ДСТУ 2010 року. Фото: 2+2

В Україні власники привезених зі США автомобілів мають шанси "втрапити" на чималий штраф.

Власника американської TESLA Ростислава поліцейські оштрафували за червоні поворотники на авто. В Україні дозволено використовувати жовті, передає "Авто 24".

"Это произошло утром. Мы с детьми спешили в школу. Нас прямо из потока выдернул патруль", – каже Ростислав.

Ростислав зупинився. Увімкнув аварійку і вийшов зі свого авто. Розмова з патрульними не клеїлася. Вони майже одразу виписали постанову за червоні поворотники. Водій керував автомобілем, у якого встановлені попереджувальні сигнали що суперечить ДСТУ від 2010 року. Хоча американське авто пройшло сертифікацію в Україні. Ростислав сплатив штраф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянина оштрафували за червоні поворотники

"Поліцейські користувалися вимогами і положеннями ДСТУ 2010 року. Там дійсно сказано, що покажчик має бути жовтого кольору. Проте, є інший стандарт ООН і там сказано, що задній допускається і червоний. Напевне, поліцейські не знали цього і користувалися одним стандартом", – каже адвокат Роман Гора.

"На ринку існує така ситуація: завозять американські авто, замінюють оптику, стопи, повороти, проходять сертифікацію. Навіть роблять фотографії. Потім зареєстрували цей транспортний засіб, після чого зняли елементи, поставили рідні американські і далі мандрують українськими дорогами," – каже керівник головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ Владислав Криклій.

Так власники "американців" намагаються зберегти автентичність.

Більшість уживаних автомобілів із США ввозять в Україну битими. Такі в Америці на 70% дешевші за цілі. Наприклад, великий седан "Форд Краун Вікторія", 2001 року випуску, після ДТП коштує $1 тис. А цілий — $1,66 тис. Електромобіль "Ніссан Ліф" можна купити за $3 тис. Потрібно змінити задні ліхтарі на ті, де сигнал поворотів буде жовтогарячого кольору, встановити поворотники в передні крила та інші фари.

Зараз ви читаєте новину «Намагаються зберегти автентичність - водія оштрафували за червоні поворотники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути