Ексклюзиви
четвер, 08 червня 2023 13:09

Найпопулярніша модель Tesla стала дешевшою за Toyota Camry

Найпопулярніша модель Tesla стала дешевшою за Toyota Camry
Ціна Tesla Model 3 впала до рекордно низького рівня. Фото: eastnews.ua

Tesla продовжує знижувати вартість своїх моделей. Зокрема електрокар Model 3 у базовій версії подешевшала до $25 240.

За рік ціна базової Tesla Model 3 знизилася удвічі, пише Reuters. Цьому сприяли знижки від виробника та субсидії.

"У Каліфорнії електрокар виявився дешевшим від популярного бензинового седана Toyota Camry, який коштує зараз від 26 320 доларів. Водночас Tesla Model 3 подешевшала не лише завдяки знижкам від виробника. Компанія знизила стартову ціну до 40 240 доларів, але електрокар підпадає під федеральний податковий кредит у розмірі 7,5 тис. доларів, встановлений урядом США. На додаток, ще одну субсидію у розмірі 7,5 тис. доларів надає штат Каліфорнія", – ідеться у повідомленні.

Компанія Tesla за минулий рік продала майже 1 млн електрокарів. Найпопулярнішими стали Model 3 та Model Y.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні суттєво зріс попит на електромобілі

Базовий електромобіль Tesla Model 3 Standard Range RWD оснащений 279-сильним двигуном на задній осі та батареєю на 57,5 кВт∙год. Він розганяється до 100 км/год за 6,1 с і розвиває 225 км/год, а його запас ходу становить 437 км.

Tesla Model 3 модифікації Standard Range PlUs може проїжджати 420 км на одному підзаряджанні. При цьому електрокар версії Long Range зможе проїхати відстань до 565 км.

Model 3 має багажник з електроприводом, подвійні склопакети, кермо з підігрівом, оновлені фари та габарити, а також дзеркала з автоматичним затемненням. Кермо виділили металевою обробкою.

Улітку 2022 року ціна Tesla Model 3 Standard Range RWD становила $57 990. Останніми місяцями її поступово почали знижувати, тож за рік електромобіль подешевшав удвічі.

Бестселером місяця на українському ринку нових легковиків залишається компактний кросовер Renault Duster, який обрали 472 покупці. Всього, з початку року, в Україні було зареєстровано 21,5 тис. нових легкових авто, що на 44% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Лідером ринку залишається японська марка Toyota з 861 штукою. Renault на другому місці – 501 шт. Volkswagen – 446 шт. Hyundai – 347 шт. BMW – 344 шт.

Зараз ви читаєте новину «Найпопулярніша модель Tesla стала дешевшою за Toyota Camry». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути