понеділок, 07 серпня 2017 12:35

Надшвидкий вітчизняний бронеавтомобіль тестують на дорогах

Надшвидкий вітчизняний бронеавтомобіль тестують на дорогах
Броньована машина з легкістю рухалася зі швидкістю 100км/год Фото: autonews.ua

АвтоКрАЗ тестує бронеавтомобіль власного виробництва "Спартан". Очевидці розповідають, що машина з легкістю рухалася зі швидкістю 100 км/год.

Бронеавтомобіль завдовжки - 6,02 м, завширшки - 2,43 м, заввишки - 2,37 м. Важить близько 9 т. У машині водночас може їхати 12 осіб, повідомляють autonews.ua.

Корпус бронемашини зварний. Його виготовили зі сталевих броньових листів. Бронювання за стандартом CEN Level BR6 забезпечує круговий захист від куль набоїв 7,62×51 мм НАТО з відстані 10 м.

На даху бойового відділення можна встановити різні бойові модулі з кулеметами. У верхній частині бортів десантного відділення розташували амбразури для ведення вогню зі стрілецької зброї (по три з кожного боку). У кормі корпусу розташовані двері для посадки і висадки десанту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які машини в Києві викрадають найчастіше

У середній частині машини знаходиться відділення управління, у кормовій - десантне відділення. Бронеавтомобіль оснастили двигуном Ford потужністю 400 к.с. Машина витрачає приблизно 30 л палива на 100 км. У "Спартана" 6-ступінчаста коробка передач, має і ручний режим управління. Крім того, водій може заздалегідь обрати максимально допустиму вищу передачу.

Український бронеавтомобіль виготовляють на Кременчуцькому автомобільному заводі за ліцензією канадської компанії Streit Group. Перший зразок бронемашини Streit Group Spartan представили 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Надшвидкий вітчизняний бронеавтомобіль тестують на дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути