субота, 28 квітня 2018 07:25

На яких електромобілях їздять українські чиновники

Українські чиновники задекларували 226 електромобілів.

Перші електромобілі з'явилися в гаражах чиновників 2015-го — 10 машин. 2016-го придбали 66 авто. 2017-го — 138 авто. Цього року придбали 8 "зелених" авто, пише Bihus.Info.

19% усіх власників — це представники органів місцевої влади. У власності суддів 13,7% авто. 11,5% працівників Державної фіскальної служби мають в автопарку електромобілі.

Найбільше автомобілів з електричними двигунами у Київській області — 29,6%. У трійці лідерів опинилися Одеська — 16,8% і Харківська області — 13,2%.

більшість задекларованих авто — японський Nissan Leaf. Його купили 195 чиновників. 14 державних службовців мають машини американської компанії Tesla.

Автор: bihus.info
 

Найбільше "зелених" автомобілів має депутат Берегівської міської ради Закарпатської області Віктор Саєнков. У його гаражі - дві електричні Toyota RAV4 EV в електромотоцикл Zero DSR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві можна буде орендувати електромобіль

Найдорожчий автомобіль — у гаражі депутата Гліба Загорія. Він має - Tesla Model S P85D. Авто коштує 4,5 млн грн.

З січня цього року скасували податок на додану вартість і акциз. Авто коштують на 20 відсотків дешевше. Завдяки цим чинникам збільшився імпорт автомобілів. З пільгами авто з електричними двигунами ввозитимуть до кінця нинішнього року. З 2019-го їх скасують.

Зараз ви читаєте новину «На яких електромобілях їздять українські чиновники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути