четвер, 25 січня 2018 11:55

На вулицях з'явилися екологічні таксі
10

Фото: autoreview

На британських дорогах незабаром з'являться перші гібридні таксі без шкідливих викидів в атмосферу.

Перший кеб LEVC TX продали за €60,8 тис. Ще 200 подібних таксі роз'їдуться по країні найближчим часом, повідомляє tsn.

У салоні можуть поміститися 6 пасажирів. Для них передбачені зарядні точки для мобільних телефонів і Wi-Fi. Виробники сконструювали поріг так, щоб у машину могли потрапити пасажири на інвалідних візках.

В авто уніфіковані кермо, екран мультимедійної системи і селектор перемикання передач. Поговорити з водієм можна натиснувши спеціальну кнопку. Адже зараз у лондонських таксі встановлена перегородка між салоном і місцем водія.

Нове таксі LEVC TX відповідає вимогам законодавства 2018 року. Воно вимагає від громадського транспорту нульові викиди протягом 50 км дороги.

Авто оснастили акумуляторною батареєю та 1,3-літровим бензиновим агрегатом. Завдяки цьому без заправки машина може проїхати 640 км. На одному електричному заряді - 112 км.
Зарядити автомобіль на швидкій зарядній станції можна за 2 год. Від звичайної домашньої розетки він зарядиться за 8-10 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маршрутки без дверей і таксі-мопеди: що вразило українку в Домінікані

Автомобілі виробляють на заводі компанії LEVC у Ковентрі. Раніше компанія називалася The London Taxi Company. З 2013 року повністю належить китайському Geely. Розробкою "чистих" таксі займаються з 2013-го. Виробники намагалися створити економічний, просторий та насамперед екологічний автомобіль.

До 2020-го британська компанія випустить на вулиці країни 9 тис. "чистих" таксі.

Міські автобуси у Лондоні їздитимуть на біопаливі, яке частково виготовлене з кавової гущі. Проектом займаються компанії Shell і Bio-Bean. Кавові відходи збиратимуть у фабрик, барів, кав'ярень і ресторанів по всьому місту, а потім відправлятимуть на переробку.

Зараз ви читаєте новину «На вулицях з'явилися екологічні таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути