четвер, 27 травня 2010 16:28

На SIA-2010 виставили нові моделі луцьких тролейбусів (ФОТО)

27 травня в Києві відкрився міжнародний автосалон SIA-2010. Він проходить у павільйонах Міжнародного виставкового центру на Броварському проспекті.

Зокрема, корпорація "Богдан" виставляє на показ нові моделі тролейбусів. Їх складають на Луцькому автозаводі. Лінії кузовів нагадують тролейбуси "ЕлектроЛАЗ". Львів"яни випускають дві моделі. Одна машина тридверна завдовжки 12 м. Друга - чотиридверна, із двох секцій.

Луцький автозавод планує випускати п"ять модифікацій. Усі мають низьку підлогу. Нові короткі тролейбуси "Богдан Т60111" уже їздять у Львові, Луганську та Хмельницькому. Вони вміщають по 102 пасажири. Усього випустили 10 машин.

Лучани розробили ще чотири. Вони довші. Мають просторий салон. Двигун чеського виробництва схований збоку, під сидіннями. Електрообладнання розміщене на даху. Там же є кондиціонер. А, наприклад, мотор тролейбусів "ЕлектроЛАЗ" ставлять у високій тумбі в задній частині салону.

Gazeta.ua показали салонні новинки. В передній частині нових луцьких тролейбусів ставлять широкі сидіння для пасажирів із дітьми.

Інші сидіння мають підлікотники, які можна підняти та опустити. Довгі машини Т80110 та Т90110 обладнують відеоспостереженням. Зображення виводиться на монітор в кабіні водія.

Біля сидінь пасажирів — кнопки сигналу водію. 15-метровий "богдан" місяць випробовували в Києві, на маршрутах на житломасив Троєщина.

"Якось на кінцевій біля метро перерахували всіх пасажирів. Виявилось, у салон набилося 202 людини. Хоч по паспорту тролейбус розрахований на 150. Ми намотали по Києву 4 тисячі кілометрів", - розповів водій-випробувач.

Найдовший, 20-метровий тролейбус-"гармошка" за паспортом вміщає 190 пасажирів.

Луцький автозавод може щороку випускати 100 тролейбусів. Та поки що не має замовлень.

Одеса, Сімферополь, Харків, Житомир та Донецьк недавно закупили партію тролейбусів та трамваїв у Росії та Білорусі.

Для Києва закуповують тролейбуси та автобуси "ЛАЗ", а також білоруські "МАЗи".

ФОТО: Андрій Шматов, Gazeta.ua

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На SIA-2010 виставили нові моделі луцьких тролейбусів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути