пʼятниця, 25 грудня 2015 14:10

На що звертати увагу вибираючи відеореєстратор

В автомагазинах, на ринках і в інтернеті - великий вибір автомобільних відеореєстраторів. Ці гаджети кріплять на лобове скло автомобіля для фільмування ситуації на дорогах. У разі аварії відео з них допомагає встановити винуватця пригоди. Коштують відеореєстратори від 3 до 9 тис. грн, тому обрати для своїх потреб не просто.

"Неякісною камерою не завжди можна встановити автомобіль, який спровокував аварію та зник. Через це є сенс купувати відеореєстратор, який знімає відео у якості FullHD. З меншою роздільною зданістю номерні знаки стають нечитабельними. Наприклад, при якості HD номери авто, що йде попереду не видно вже метрів за 30", - розповів Gazeta.ua Євген Хмарук, консультант магазину DriveShop.

Відеореєстратори можна поділити за якості оптики, процесора, наявності дисплею, куту огляду та способами кріплення.

"Найважливіше - якість оптичної системи. Не буває так, що у певній категорії хороші системи, а в іншій — гірші. Зазвичай у дорожчий моделей хороша оптична система, але є і непогані екземпляри серед дешевих пристроїв", - каже Євген Хмарук.

Не менш важливим фактором є процесор. Швидкодія процесора – одна з найбільш важливих складових, визначальною підсумкову якість зйомки і стабільність роботи реєстратора. Зі слабким процесором реєстратор не зможе вести запис з високим бітрейтом, а можуть записуватися з втратою 1-5 секунд між файлами.

Також серед параметрів важливу роль відіграє кут огляду. Від цього показника залежить, скільки простору зліва і праворуч від об'єктива камери потрапить в кадр. Чим більший кут, тим більше об'єктів буде на відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найдешевших смартфонів в Україні

Відеореєстратори вже стали найпопулярнішою ціллю автозлодіїв. Через це багато водіїв забирають камери додому на ніч. Тут потрібно персонально підходити до вибору кріплення, щоб не втомлювати себе, щоразу знімаючи реєстратор. Хоча конкретного стандарту, чи типів кріплення не існує, у кожного виробника вони свої. Наприклад, виробник Gazer пропонує кілька видів кріплень. Найпопулярніший тип кріплення — відеореєстратор "виїжджає" по спеціальному пазі, після того як, як водій натисне кнопку фіксатора.

Автор: Drive Shop
 

Також є деякі моделі, які від'єднуються від кріплення разом із контактного групою. При цьому не потрібно кожного разу окремо від'єднувати живлення.

Автор: Drive Shop
 

Можна й не знімати відеореєстратор, щоб його не вкрали: в Україні продають приховані реєстратори. Наприклад, виробник Axiom пропонує дзеркало із відеореєстратором.

Також є декілька подібних моделей Gazer. Ці відеореєстратори значно дорожчі, але вони дають більше впевненості, що їх не викрадуть.

Автор: Drive Shop
 

Найдешевші відеореєстратори коштують від 400 грн. Зазвичай у таких моделей число ефективних пікселів: 2.0 Мп, а загальне — 5Мп. Кут огляду камери: 120°.

Такий же реєстратор, але вже з двома камерами коштуватиме понад 700 грн. Ці дві моделі знімають відео у якості HD. А от присторої, які записують відео з якістю Full HD, коштують в середньому 2 тис грн. Реєстратори з трьома камерами і записом у обійдуться у 3-4 тисячі гривень. Більша кількість камер підійде для таксистів, щоб зніти й салон автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «На що звертати увагу вибираючи відеореєстратор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути