Ексклюзиви
вівторок, 26 січня 2021 17:55

На наших дорогах встановлять 600 камер відеофіксації

Міністерство внутрішніх справ України планує встановити 600 камер відеофіксації по всій країні. Таку ідею планують втілити в життя впродовж кількох років. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко в ефірі програми "Право на право".

Щороку в Україні фіксують 150 тис. ДТП, унаслідок яких гинуть 3,5 тис. українців. За статистикою, 30 % аварій стаються через перевищення швидкості, 20 % - через порушення правил маневрування, 10 % - через нетверезих водіїв.

Українські правоохоронці хочуть перейняти досвід Польщі. До прикладу, уздовж доріг Польщі встановлено 400 відеокамер. Саме це допомогло зменшити кількість ДТП на третину.

"Ми встановили 55 камер у Києві та Київській області. У перспективі плануємо встановити 600 відеокамер упродовж 3-4 років", – заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська поліція їздитиме на Peugeot 301

Торік уряд затвердив нову Стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні. Відповідно до Стратегії розвитку безпеки руху, яку уряд затвердив у кінці 2020 року. Її основна мета – знизити рівень смертності внаслідок ДТП порівняно з 2019-м щонайменше на 30% до 2024 року та на 50% до 2030-го.

Зараз ви читаєте новину «На наших дорогах встановлять 600 камер відеофіксації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути