Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2018 17:33

На дорогах встановлять острівці безпеки

На дорогах встановлять острівці безпеки
Острівки безпеки повинні зменшити кількість аварій на дорогах. Фото: lutsk.rayon.in.ua

Широкі нерегульовані переходи оснастять острівцями безпеки.

Острівки безпеки повинні зменшити кількість аварій на дорогах. За статистикою кожного дня в Україні через неправильно обладнані наземні пішохідні переходи гинуть близько 10 людей, пише у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

"З 1 вересня при будівництві або реконструкції доріг такі острівці безпеки мають обов'язково проектуватися на нерегульованих пішохідних переходах з чотирма і більше смугами руху. Це наземні переходи, на яких немає справного світлофора або регулювальника", - пояснює Парцхаладзе.

Мінімальна ширина острівця повинна становити не менше 2 м. Мінімальна довжина - 8 м. Острівці облаштовуються на розділовій смузі або завдяки звуженню смуг руху і вигину осі.

"Центральні острівці безпеки мають відрізнятися за типом покриття, структурою або кольором. Вони мають бути піднятими над проїзною частиною з можливістю безперешкодного руху пішоходів і виділятися розміткою або мати зигзагоподібний вигляд з огорожею дорожнього безбар'єрного типу", - йдеться у дописі заступника Геннадія Зубка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ремонт доріг виділятимуть вдвічі більше - Омелян

Якщо розташувати острівець безпеки на нерегульованому переході неможливо, необхідно передбачати регульовані переходи.

Уздовж автомобільних доріг встановлять рятувальні станції. Їх оснастять засобами зв'язку й аптечкою. Будівництво здійснюватиме Міністерство регіонального розвитку і ЖКГ.

Зараз ви читаєте новину «На дорогах встановлять острівці безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути