Ексклюзиви
пʼятниця, 24 листопада 2017 16:25

Чи можна повернути викрадене авто на "євробляхах" - відповідь поліції

Чи можна повернути викрадене авто на "євробляхах" - відповідь поліції
У 2017 році в Україні викрали 294 автомобілі з іноземною реєстрацією Фото: відкриті пошукові мережі

У 2017 році в Україні викрали 294 автомобілі з іноземною реєстрацією. Найбільше машин поцупили у Києві, на Одещині та Львівщині. Загалом за 2017 рік злодії заволоділи 6092 машинами.

Про це Gazeta.ua повідомили у департаменті карного розшуку Національної поліції України у відповідь на офіційний запит.

"Згідно з Законом України "Про Національну поліцію" поліція здійснює реагування на заяви та повідомлення про кримінальні, адміністративні правопорушення або події. Прийняття заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення незалежно від місця і часу їх учинення, повноти отриманих даних, особи заявника здійснюється цілодобово і невідкладно тим органом поліції, до якого надійшла заява", - запевнили у поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, де і які автомобілі крадуть найчастіше

Також у відомстві додали, що нема різниці — звертаються до них із заявою про крадіжку автомобіля на українській реєстрації чи на іноземній. Реагувати на такі заяви чи повідомлення, а також оголошувати машину у розшук будуть на загальних підставах.

"У разі розшуку такого автомобіля (на іноземній реєстрації -Gazeta.ua) та наявності у заявника документів, які підтверджують законність його придбання, автомобіль йому повернуть", - повідомили у департаменті карного розшуку Нацполіції.

В Україні з'явилися групи викрадачів, які спеціалізуються саме на викраденні авто з "бляхами" з подальшим збутом викраденого на розбирання. Про це повідомили 2 тижні тому у Всеукраїнській асоціації автомобільних імпортерів і дилерів. Це абсолютно безпечно, оскільки на тимчасово ввезене "верблюдом" авто заяву про викрадення можуть написати тільки "верблюд" або іноземний власник авто — запевнили там.

Зараз ви читаєте новину «Чи можна повернути викрадене авто на "євробляхах" - відповідь поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути