понеділок, 08 жовтня 2012 10:57

Мита на нафтопродукти призведуть до подорожчання літру А-95 на 1,2 гривні - прогноз

Мита на нафтопродукти призведуть до подорожчання літру А-95 на 1,2 гривні - прогноз
Геннадій Рябцев спрогнозував, що у разі введення мит найбільше подорожчають Євро-4 і Євро-5. Фото: glavcom.ua

Якщо члени Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі прислухаються до пропозиції міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка запровадити імпортні мита на нафтопродукти, то їхні ставки становитимуть 120 євро з тонни бензину та близько 180 євро з тонни дизельного паливо, хоча про останнє поки не йдеться.

Такий прогноз озвучив заступник директора Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев у ефірі Українського радіо.

"Зараз дуже легко розраховувати, чим це обернеться для роздрібного ринку, оскільки нинішній рівень цін на бензин дозволяє говорити про пропорційну залежність. Тобто 120 євро з тонни бензину означає приблизно 1 гривню 20 копійок на літрі 95-го бензину. Це не влаштовує жодного зі споживачів, це не влаштує і велику кількість підприємців, оскільки таке різке збільшення вартості нафтопродуктів просто призведе до того, що деякі зі споживачів відмовляться від споживання нафтопродуктів у звичному обсязі, отже зменшаться обсяги реалізації, отже зменшаться доходи тих самих трейдерів", - сказав він.

Експерт уточнив, що споживачі менше купуватимуть дорогого бензину, завдяки якому отримують прибуток майже всі загальнонаціональні трейдери.

"Тобто на Євро-4 та євро-5 буде найбільше підвищення цін. Зрозуміло, що споживачі відмовлятимуться від них та купуватимуть звичайні бензини", - зазначив Рябцев.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що Кабінет міністрів ухвалив рішення про початок спеціального розслідування щодо імпорту в країну.

Зараз ви читаєте новину «Мита на нафтопродукти призведуть до подорожчання літру А-95 на 1,2 гривні - прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути